Tuesday, March 6, 2012

Home » » Tutorial: Tinggalkan Jejak Pada Kotak Komen

Tutorial: Tinggalkan Jejak Pada Kotak Komen



Dah lama dah saya teruja nak wat mende ni tapi malas nak search boleh? :26: Haha... so harini coti  so marilah kite sama-sama cuba tutorial ni ye!

Benda ni berguna bile korang berblog-walking pastu nak tinggalkan link blog korang kat sana. Owh ye, memang la boleh je pemilik blog yang korang lawat tu boley klik kat profile icon korang dan ia akan bawak korang direct ke profile korang dan yeda, yeda, yeda... :05: tapi cam panjang cite je kan? Dengan wat camni, korang memudahkan orang lain terus ke blog korang dan korang jugak boleh pilih nak linkkan dengan entry mana yang korang suke. :23: Camne nak wat? Haaa... gini...

Caranya senang sangat, salin jek code kat bawah nih pada notepad korang, alaaa... nerd yang dalam Window Accessory tuuu... lepas tuh save, so bila korang nak guna just copy & paste pada kotak komen blogger yang korang kunjungi.

<a href="url-bloG-anda"> tajuk entry anda </a>


Step #1:
Tukar url-blog-anda tu ke url entry blog korang ye.

Step#2:
Tukar tajuk entry anda tu dengan tajuk entry yang korang dah linkkan tadi tu.


Dah siap!

Signature:7:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

11 comments

March 6, 2012 at 12:02 PM

waaahhh..bgs nie kak..hehehehhe...tuto tuk recommended 4 u tue camne nk wat kak?

March 6, 2012 at 12:03 PM

gud!

March 6, 2012 at 12:18 PM

tak jadik pun....

March 6, 2012 at 12:43 PM

malas nak baca boleh tak haha, nak tuto yg reply to komen tu

March 6, 2012 at 2:45 PM

@oshin-jamelRecommend box tu yg macamana Oshin? Cer citer cer citer... ;)

March 6, 2012 at 2:45 PM

@iena hamdiBagus! Anda murid yg lulus heheh...!

March 6, 2012 at 2:46 PM

@Tina OthmanHmmm malas gak nak wat boleh tak? Hahahaha... itu kena tanye Maria tuh. Dia skang tengah exam. Next week dia free kite wat k? Tungguuuu...! :)

March 6, 2012 at 2:46 PM

@Shiela FirdausKembang idung!

March 6, 2012 at 2:47 PM

@iena hamdiNak kena babab ye?

March 7, 2012 at 7:07 PM

Kalau mcm tu mkananywr jd eh?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket