Friday, November 4, 2011

Home » , » Freebies: Instagram kini dalam Photoshop!

Freebies: Instagram kini dalam Photoshop!



Bagi pengguna tepon iPhone, korang mesti pernah dengar pasal Instagram kan? Instagram ni yelah satu applikasi iPhone yang membolehkan pengguna tepon tu mengedit gambar cun-cun. Lepas tu ske ati la korang nak wat wallpaper ke, nak eksyen kat mukabuku ke atau nak print. Bagi yang tak mampu pakai tepon iPhone macam aku, skang korang bleh meng'hedit' gamba korang sejibik cam applikasi tu. Okehlah tak sejibik... tapi 99% menyamai-lah. In fact aku rase guna action ni lagi cantik kot. Ntahlah hehe... korang terai dan nilailah sendiri ye!


Gambar Bunyet -budak gemok di atas ni yelah gambar ORIGINAL diambil menggunakan Canon EOS 5D Mark II *Saje je tulis sebab nak eksyen pernah guna kamera mahal. Tapi pinjam orang punye je laa...hahaha!* Terima kasih kepada dua pupu pada pakcik belah ayah aku- Hencek Daniel Box kerana telah mencipta action ni setelah dia pun cube gugel untuk action yang sama tapi tak jumpe-jumpe. Sehingga akhirnya dia telah men'decide'kan dirinya untuk cipta action-action nih. Ade macam-macam style dalam action pack dia so korang bleh la pilih nak pakai yang mana. Bawah ni contoh-contoh style dia yang aku dah cube: -

Gotham
Earlybird
Inkwell
Brannan
Hefe
Nashville
Lomo-fi
LordKelvin
XProII
Sutro
Toaster
Walden

Amacam? Cantikkan? Kalau korang tanye aku- aku paling suke style XProII. So, kalau korang pun nak edit gak gamba korang camni silelah download kat InstagramAction by @dbox ni. Lepas dah download, extractkan dalam folder Adobe Photoshop >Preset> Action korang. Pastu dah boleh guna dalam photoshop! Senang jekan? Tak tau? Gi tanye jiran sebelah ye kui, kui...


Anyway, bagi pengguna Ovi cam aku, ekcelli ade je application yang hampir seghope ngan Instagram ni. Kalau tak caya, cube download applikasi MOLOME dari Ovi Store. Style-style edit yang ada dalam applikasi tu lebih kurang sama je ngan Instagram tu. Gambar Rayyan kat atas tu sample aku edit guna applikasi MOLOME direct di tepon Nokia murahan aku je. Cun kan? So pilihan ditangan anda- Renung-renungkannnn dan selamat beramaaaal!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

5 comments

November 4, 2011 at 10:35 AM

photoshop x reti guna la kak..hehehhe...

November 4, 2011 at 10:40 AM

@oshin-jamelEkeke... camtu gaye kena beli iPhone gak le jawabnye hehe....

November 9, 2011 at 2:07 PM

Salam, akak...saya dah try step kat atas ni...it works! Thanks. :)

November 9, 2011 at 2:40 PM

@Cik SeniSalam Cik Seni. Hehe, bijak, bijak...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket