Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Wednesday, August 20, 2014

Raya? Meriah uols!!!



Serius budak zaman skang ni best betul, kan? Masa zaman saya dulu kan, jangan kata hari raya aidilfitri.. raya haji, raya hindu, raya cina, raye omputeh, memang konpem tak sambut! Yang saya ingat ade cuma jamuan kelas akhir tahun. Itulah pun hari yang paling bersemangat nak pergi sekolah sebab nak makan sedap-sedap har har! (Nampak tak sifat taksub pada makan tu memang dipupuk sejak kecil hagaga...) 


Tapi la ni dah lain. Bukan aje budak sekolah menengah, sekolah rendah.. tapi budak pra-sekolah pun sambut jugak. Yang bestnya siap ade pertandingan pakaian raya tercantik lagi. Seronok le bebudak nak hadiah huhu.. kalau taaaaaak, nak pegi sekolah kemahin liat! (anak bapakkkk har har!)

Tengok ler... baru jadik model sekejap dah dapat makwe huhu...

Heheee...  Apede kesah menang set pencil box? Yang penting tak sia-sia mak hang ni tengah malam buta gigih mengumbah lemari carik brooch besau tu tau, demi nak bagi hang diva gitu hagaga... 

SELAMAT HARI RAYAAAAAA!
P/s: Sume gambo kredit to cikgu Rayyan yang sangat rajin meng'whatsapp' kat saya hehe... I loike!

Signature

2 comments:

  1. Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  2. @Rose AzadirMaceh sudi jenguk sini hehe.. Insyaallah saya serbu sana, tungguuuuuu! ;)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .