Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Monday, February 18, 2013

JJCM: Barracuda Cafe



Itu hari Rayyan paksa ayahnya belanja makan sebab besday ayahnya. Hahaha... boleh pulakkan cenggituh tapi ayahnya kalau ngan anak-anak memang kalah so dia turutkan gak la walaupun eden tau dia lotih lepas balik keje. Since haritu tengok kat Foursquare ade blogger komen kate makanan kat sini okeh dan layanan dia hebak maka kiteorang pilih gi sana. Dekat je pun ngan umah yeitu kat Saujana Utama 1. Menu kat sini western dan makanan cina walaupun rata-rata pelayan ngan tukang masaknya bercakap dalam loghat Kelantan. Kire hebak la tuh orang pantai timur leh masak western ngan masakan cinakan? Hehe...


Ini besday boy punye *boy sangatttttttt...* yeitu Chicken Grilled Chop. Dia kata sedap tapi dia tak offer kat saya so tak la rasa hahaha... *sian mukeku...*


Yang ni Maria punye yeitu Chicken Cheese Chop. Dia kata sedap. Owh ye memang saya tak rasa sebab dia tak offer jugak agaga... apelah nasebbb...


Haaaaa... yang ni..... pun bukan saya punya! Hahaha.. ini Rayyan punye tapi saya makan la gak sebab dia tak abes *ceh, konon...* Ini Fish Cheese and Chips. Rasanya okehlah cuma saya rasa macam terlebih masin. Yang lain sume kate sedap tapi saya sorang rasa masin. Jadi malam tu saya banyak buat wish yang merepek sebab nak menmanfaatkan kemasinan molot saya pada malam itu, haha... Okeh, tak klaka.

So overall okehlah. Restorannya kecik aje tapi dia ade open table kat luar jugak bagi yang nak rasa fresh air. Tapi 10 bintang saya bagi sebab layanan dia memang terbaek. Setakat hari ni tak pernah lagi saya dapat layanan terbaek macam kat sini. So kalau sesapa nak cube, mailah singgah ye!


HAPDET as at 10 Mac 2013
Harini saya gi lagi sekali terai makan grilled beef ngan chicken chop biasa (without cheezy). Wow! Rasanya yang grilled tu memang sedaplah dan chicken chop tu pun tak masin. Mungkin masa first time pegi haritu dorang terbubuh garam lebih pastu kena curah cheese lak kat atasnya kan? Anyway tetaplah nak bagitau yang ianya SEDAP!!! WAJIB cuba okeh!


Signature

16 comments:

  1. jauhnyer ngan rumah akak.. nama kedaipun dah terpesona.. belum lagi rasanyer...

    ReplyDelete
  2. Sopannya dia kalo org tak offer dia tak rasa. Kalo saya, saya mintak sebab family. Kalo dgn kawan2 ye lah malu nak mintak. Tapi ternyata la Puan Deeb sangat sopan. [malu plak rasanya kalo nak compare dgn perangaiku ini. hehehehe].

    Semua meal yg goreng2 dia buat corak kotak2 guna cheese ek? Nampak cam sedap.

    ReplyDelete
  3. nama kedai unik..hehe
    presentation makanan pon cantik..;)

    ReplyDelete
  4. @Cho ZilaJauh ke? alaa mailah sini bleh singgah umah saya sekali hehe... (owh ya jgn lupe tapau dulu kat Barracuda tu ye, ahaks!)

    ReplyDelete
  5. @LydSunshinePuan ler pulekkkk... adehhhh, menitik airmata ku mendengornye. Sebenonya haritu je tak mintak rasa sebab dah kenyang gile. Makan pun kongsi ngan rayyan aje. Selalu tu orang tengah makan pun garpuku laju je curik lauk depa agaga... ermm meal yg ade corak tu cume untuk meal yang ade cheese Lyd. Yang takde cheese tiada kekotakan.

    ReplyDelete
  6. @Nens CollectionKan? Mase memula baca kat 4square ingatkan kedai koboi hahaha... *sengal mak*

    ReplyDelete
  7. bestnya

    eh kak deeb tak order ke? takkan diet kot

    ReplyDelete
  8. nyesal plk tgk gmbr mknn time lunch nih...

    ReplyDelete
  9. @Zura LeeAte takkan ler nak nengok taim tido pulokkk... weheee...

    ReplyDelete
  10. nampak sedappppp...tapi jauh.... huhuhu

    ReplyDelete
  11. @adex-aiedaApe ke jauhnye Adex... selalu nengok merantau jalan sampai ke Kuala Selangor! Dah dokek ah tuh! Hehe...

    ReplyDelete
  12. Salam. Farah deeb..akak ni owner barracuda..terima kasih atas entri ni :) nanti akak perbaiki mn yg patut&thanks atas sokongan serta pujian..datang la lagi.. :)))

    ReplyDelete
  13. @AnonymousSalam hehe (tersipu-siput)... maseh gak kak. Dah wat review ni takde ke dapat makan pree haha! (soklan vongos)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .