Monday, February 18, 2013

Home » , , » JJCM: Barracuda Cafe

JJCM: Barracuda Cafe



Itu hari Rayyan paksa ayahnya belanja makan sebab besday ayahnya. Hahaha... boleh pulakkan cenggituh tapi ayahnya kalau ngan anak-anak memang kalah so dia turutkan gak la walaupun eden tau dia lotih lepas balik keje. Since haritu tengok kat Foursquare ade blogger komen kate makanan kat sini okeh dan layanan dia hebak maka kiteorang pilih gi sana. Dekat je pun ngan umah yeitu kat Saujana Utama 1. Menu kat sini western dan makanan cina walaupun rata-rata pelayan ngan tukang masaknya bercakap dalam loghat Kelantan. Kire hebak la tuh orang pantai timur leh masak western ngan masakan cinakan? Hehe...


Ini besday boy punye *boy sangatttttttt...* yeitu Chicken Grilled Chop. Dia kata sedap tapi dia tak offer kat saya so tak la rasa hahaha... *sian mukeku...*


Yang ni Maria punye yeitu Chicken Cheese Chop. Dia kata sedap. Owh ye memang saya tak rasa sebab dia tak offer jugak agaga... apelah nasebbb...


Haaaaa... yang ni..... pun bukan saya punya! Hahaha.. ini Rayyan punye tapi saya makan la gak sebab dia tak abes *ceh, konon...* Ini Fish Cheese and Chips. Rasanya okehlah cuma saya rasa macam terlebih masin. Yang lain sume kate sedap tapi saya sorang rasa masin. Jadi malam tu saya banyak buat wish yang merepek sebab nak menmanfaatkan kemasinan molot saya pada malam itu, haha... Okeh, tak klaka.

So overall okehlah. Restorannya kecik aje tapi dia ade open table kat luar jugak bagi yang nak rasa fresh air. Tapi 10 bintang saya bagi sebab layanan dia memang terbaek. Setakat hari ni tak pernah lagi saya dapat layanan terbaek macam kat sini. So kalau sesapa nak cube, mailah singgah ye!


HAPDET as at 10 Mac 2013
Harini saya gi lagi sekali terai makan grilled beef ngan chicken chop biasa (without cheezy). Wow! Rasanya yang grilled tu memang sedaplah dan chicken chop tu pun tak masin. Mungkin masa first time pegi haritu dorang terbubuh garam lebih pastu kena curah cheese lak kat atasnya kan? Anyway tetaplah nak bagitau yang ianya SEDAP!!! WAJIB cuba okeh!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

16 comments

February 18, 2013 at 8:53 AM

terliur!!

February 18, 2013 at 9:04 AM

jauhnyer ngan rumah akak.. nama kedaipun dah terpesona.. belum lagi rasanyer...

February 18, 2013 at 9:09 AM

Sopannya dia kalo org tak offer dia tak rasa. Kalo saya, saya mintak sebab family. Kalo dgn kawan2 ye lah malu nak mintak. Tapi ternyata la Puan Deeb sangat sopan. [malu plak rasanya kalo nak compare dgn perangaiku ini. hehehehe].

Semua meal yg goreng2 dia buat corak kotak2 guna cheese ek? Nampak cam sedap.

February 18, 2013 at 9:37 AM

nama kedai unik..hehe
presentation makanan pon cantik..;)

February 18, 2013 at 10:40 AM

@:: Mrs.Eady ::Nah tisu! Thee...

February 18, 2013 at 10:41 AM

@Cho ZilaJauh ke? alaa mailah sini bleh singgah umah saya sekali hehe... (owh ya jgn lupe tapau dulu kat Barracuda tu ye, ahaks!)

February 18, 2013 at 10:42 AM

@LydSunshinePuan ler pulekkkk... adehhhh, menitik airmata ku mendengornye. Sebenonya haritu je tak mintak rasa sebab dah kenyang gile. Makan pun kongsi ngan rayyan aje. Selalu tu orang tengah makan pun garpuku laju je curik lauk depa agaga... ermm meal yg ade corak tu cume untuk meal yang ade cheese Lyd. Yang takde cheese tiada kekotakan.

February 18, 2013 at 10:43 AM

@Nens CollectionKan? Mase memula baca kat 4square ingatkan kedai koboi hahaha... *sengal mak*

February 18, 2013 at 11:13 AM

bestnya

eh kak deeb tak order ke? takkan diet kot

February 18, 2013 at 12:54 PM

nyesal plk tgk gmbr mknn time lunch nih...

February 18, 2013 at 2:40 PM

@Tina OthmanHeheheeee... (sambil tersipu ayu)

February 18, 2013 at 2:40 PM

@Zura LeeAte takkan ler nak nengok taim tido pulokkk... weheee...

February 19, 2013 at 4:33 PM

nampak sedappppp...tapi jauh.... huhuhu

February 25, 2013 at 9:13 AM

@adex-aiedaApe ke jauhnye Adex... selalu nengok merantau jalan sampai ke Kuala Selangor! Dah dokek ah tuh! Hehe...

Anonymous
March 31, 2013 at 9:35 AM

Salam. Farah deeb..akak ni owner barracuda..terima kasih atas entri ni :) nanti akak perbaiki mn yg patut&thanks atas sokongan serta pujian..datang la lagi.. :)))

April 1, 2013 at 4:46 PM

@AnonymousSalam hehe (tersipu-siput)... maseh gak kak. Dah wat review ni takde ke dapat makan pree haha! (soklan vongos)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket