![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV1zvXXWkGKbQHTmvxoDfuNBXH9r3oNDMhI2xkRSogLF4h9ECO5psaHluhAM7GSjC1mowMmVuhnGpvezshOHoQXn_DEqLL9OKPReoWvQ5z7vhZfG3fKP3-VZQpi3a_CI0UfM_5R4ghScCn/s320/greeting.png)
Hahahahahaaa...!!! Haaalaaaaa... takde sape nak culik paru ngan perut korangnyeeee...! Ini sebenarnya nama satu makanan yang korang boleh jumpe belah-belah pantai timur sana. Resepi ni dari colleague aku si Aju. Bahan-bahan dia dan cara wat dia tersangatlah mudah so kalau nak terai, meh le menerai!
Bahan-bahannya:
- Paru dan perut lembu yang dipotong kecil dan direbus
- Timun dipotong halus dan panjang (alaa pakai sagat tu je senang!)
- Taugeh yang dicelur
- Sos Cili Thai dicampur dengan sedikit hirisan daun ketumbar (bagi wangi)
- Keropok goreng
Cara-caranya:Gaulkan paru, perut, timun dan taugeh dalam mangkuk dengan sos cili thai yang dah digaul dengan hirisan daun ketumbar tu. Bile dah sebati, pecah-pecahkan keropok di atasnya. Banyak mana keropok tu ske ati korang la, kan korang yang nak makan, ahaks! Sekarang nganga mulut dan makan! Siap!
![Signature](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilS-LKkpS1fsgGtMr0F9dbGPp3IOF09Sr-cnv_5AUoQfrp3XlZ9s4Xf3_dTAZyrZSBardrzm2jwD7z3w5DGF3h_O4F5liMmHDJNKTb8GbYg-J4t1zhdhHdDGnAte-aSzDBA9Az0p0ZPPg/s1600/sign.png)
Wahhh .. dis is nice. buleh la KC cuba.
BalasPadamCube jangan tak cube! Haha! Pastu pos kat Gombak ye! *Wink*
BalasPadamColek perut kelantan, sos pencicah dia pakai Gula Melaka @ Manisan, dimasak dengan cili kering, sedikit cuka,...Guna Sos Cili Thai pun ok, lagi sedak dimasak bersama dengan gula Melaka..
BalasPadam@AnonymousWooo baru ku tau.. thanks eh sharing info! Hehe...
BalasPadam