Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Thursday, February 28, 2008

23hb FEBRUARI 2008 YANG BERSEJARAH

PROFIL

Nama: DANISH RAYYAN BIN HASLONI
Tarikh Lahir: 23 FEBRUARI 2008
Waktu: 11:40 MINIT MALAM
Lokasi: GOMBAK MEDICAL CENTRE (GMC), PUSAT BANDAR SERI GOMBAK
Berat: 3.20 KILOGRAM
Panjang: 51.0 SENTIMETER
Ukurlilit Kepala: 33.0 SENTIMETER


Alhamdulillah penantian selama 8 bulan 23 hari... akhirnya baby ke-3ku selamat jua dilahirkan seadanya. Ekcelli ade lagi seminggu till due date tapi seperti biase, anak2 aku ni sumenye jenis suke kuar awal. So that's why aku pun dah bercuti kerja awal 2 minggu,,, just in case! Dan pada tengahari 23hb Februari 2008 tu, kira-kira jam 1.30 tengahari, ketuban aku pecah dan selepas solat Zohor, aku sefamili terus ke GMC di Pusat Bandar Seri Gombak. Lepas diperiksa sume, aku kene tahan masuk wad kira-kira jam 2:00 minit petang. Tapi macamanapun mase ni aku tak rasa sakit lansung. So bermulalah aktiviti boring aku seperti yang sudah2 yeitu menunggu masenyer aku sakit tapi x jugak2. Kedudukan budak pun tinggi lagi so aku just lepak dalam bilik sampai khatam 3 kali surah Maryam, 2 kali surah Taubah dan lain2 surah pendek tu. Akhirnya pada jam 11:00 minit malam, doktor masukkan drip dan 40 minit kemudian, lahirlah Danish Rayyan dengan selamat, alhamdulillah!
Kepada sume kengkawan, customer2ku dan mereka2 yang datang melawat aku di wad tempohari dan mengucapkan tahniah, terima kasih dari kami sekeluarga. Ingatan tulus ikhlas kalian akan aku kenang sampai akhir hayat, amin!

8 comments:

  1. congrats farah..mine belum keluar..girl lambatnya..dah lebih 4 hari ..

    ReplyDelete
  2. Toce! Relaks.. yg penting ida kuar sihat & selamat, k! (Wink!)

    ReplyDelete
  3. kak farah!!
    tahniah!! dah selamat bersalin.sori lambat wish.kalut dengan kedai baru buka. miss u!!
    kiss utk danish rayyan :)
    -najah-
    http://raiyanz.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Mekasey Najah.. cepat ke lambat ke.. Aiman x kesah! Hee.. yg penting ingatannya, kan. Tunggu turn Najah plak! Congrats unt kedai baru jugak!

    ReplyDelete
  5. salam farah..hmmm, terlambat wish la..nway, congrats yer..bertambah rezeki...mesti wangi jer bau baby, heheh. take care ok! eh..ni dh abis pantang k?

    ReplyDelete
  6. Tahniah dgn kehadiran org baru. tertinggal ketapi sy ni

    ReplyDelete
  7. Mekasey kak June & Mak Farhah.. kite pun ttinggal ketapi gak ni. Baru harini dpt bace!

    ReplyDelete
  8. salam k.farah...
    glad to hear bb dh kuar ngan selamat..
    alhamdulillah, n alf mabruk ye kak :)

    psstt, akk da try lom japanese ciskek tu?
    kalo blm, buat la, pastu kasik 'tester baru kuar' akk rase. heheh :D

    k kak, t8 care of urself n d bb too!
    Allah 7aafiz :)

    eh eh, selamat hampir so-call-harijadi utk yg ke-1-bulan ye danish rayyan! (pening pale akk bace ekk-buat2 phm udah lerr) :p

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .