Saturday, October 24, 2015

Home » , » Meriahnya Hari Potensi & Bijak Prasekolah Daerah Kuala Selangor 2015!

Meriahnya Hari Potensi & Bijak Prasekolah Daerah Kuala Selangor 2015!



Mari kita meng'update' cerita-cerita yang dah lama basi ye. Hehe....
Cerita ni memang dah berbulan yang lepaih. Tapi sungguh la tak sempat nak post. Kalau nak senaraikan alasangnya kena buat dua, tiga entry jadi redha ajelah muahaha... Masa ni saya dipanggil untuk tumpang sekaki amek gambar budak-budak PraSekolah SK Seri Pristana sempena Hari Potensi dan Bijak Prasekolah Daerah Kuala Selangor 2015. Semua sekolah yang dalam Kuala Selangor ni terlibat so umat adalah ramai dan meriah pada hari itu hehe... Jom layan gambar!

Beginilah keadaan dikaunter pendaftaran- SIBUK!


Cikgu-cikgi yang bertukar propesen sekejap hehe...

Backdrop ni bertemakan alam fantasi kanak-kanak. Tantek tak?

Okeh, pertandingan dah mula. Ni pertandingan menulis ayat mudah. Guru akan bagi ayat, murid-murid akan cuba tulis. Bunyik macam senang tapi untuk budak-budak pra aka baru nak mengenal huruf, benda itu adalah sangat mencabar hokeh! Siap ada yang menangis sebab tak ingat! Mihmih...

Yang ini pertandingan perbahasan. Dasat budak-budak ni berbahas!

Gaya adik ni memang hebat. Dapat no. 3!

Inilah juara pertandingan bercerita dalam Bahasa Inggeris. Terkedu jap dengar dia cakap omputeh haha!
Dayang-dayang Snow White dan The Seven Dwarf

Salah sorang puteri Snow White tengah menunggu Snow White nak bangkit untuk majlis perasmian hehe...

Tu diah orang penting sudah mari...

Sambung lagi. Ni juara acara nyanyian lagu patriotik sempena bulan kemerdekaan. Haaa... dapat hint tak bila sebenarnya hari potensi ni? Hahahaha, punyelah lama kan den nak hapdet! Teruk!

Walaupun adik ni tak menang, tapi i is sangat adore gaun kembang dia huhu...

Yang ni pulak pertandingan mencipta rekabentuk dari barangan terbuang
Kemain gaya bila nak amek gambo agaga...
 

GB sedang berucap

Jemputan khas pulak berucap

Okeh sekarang baru perasmian!

Persembahan dari kanak-kanak Prasekolah SK Seri Pristana. Dorang ni wakil sekolah tau. Hebat kan?

Haaaa inilah hasil rekabentuk dari bahan buangan tadi tu. Kreatif gak kan? Kalau saya konpem semua bahan terbuang dibuang ke dalam cik tong haha...

Selesai sudey mejelis dan sampai ke acara penyampaian hadiah. Tahniah semua adik-adik dan sekolah yang menang!
Nak tau sapa yang sebulan tak tido lena nak pastikan hari potensi ni berjaya? Haaa.. meet the iron ladies! Barisan cikgu-cikgi PraSekolah SK Seri Pristana! EKHEM... backdrop ala pelamin tu kiteorang buat eh haha *nak jugak!*
Ini adalah sehari sebelum kejadian di mana kiteorang mak-mak ni datang untuk tolong cikgu pasang pelamin. Dorang ni sporting kan? Lebih-lebih yang tudung pink tu ahaks!

Nak tengok lagi gambar, silalah ke album mukabuku saya di SINI!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket