Thursday, August 20, 2015

Home » , , » JJCM: Jom! Western @AEON Wangsa Maju, KL

JJCM: Jom! Western @AEON Wangsa Maju, KL



RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar

Hahaha giler kentang lama blog tak hapdet! Pastu heran plak nape tabung Nuffnang tak bergerak ek? Bongek betui agaga...

Oleh sebab duit raya dah abes, maka marilah kite mula menabung kembali ye, anak-anak! Harhar! Ini kali nak review pasal restoran baru kat AEON Big Wangsa Maju yang bernama Restoran Jom! Western. Ekcelli kan, saya tak tau pun kewujudan AEON kat sini dan juge restoran ni sebab lastaim pi tempat ni masih bernama Carrefour dan restoran ni namanya Jom! Bali. Kalau tak caya cuba nengok entri nih ---> http://deebpunyecite.blogspot.com/2011/05/review-jom-bali-restaurant.html.
Menu kat Jom!Western ni memang lain la dari Jom!Bali... dah nama pun western kan so banyak la variety ala western berbanding Jom!Bali. Meh nengok review: -
Mari mulakan dengan airnya ye... dari kiri ayo sirap konpem Wan Dolly punya. Diikuti oleh teh tarik 3 layer (okeh gak rasa cam cendol) dan yang terakhir sirap bandung yang yummy hehe...

Ini yang menggunung ni namanya ABC special. Tak tipu beb, portion giler banyak. Kongsi tiga orang siap bungkus ikat tepi lagik sebab tak larat dah nak habeskan huhu...
Okeh skang kite tengok dia punye main course. Rayyan pilih nasi goreng with ayam goreng milky sauce. Sedap gak tapi cepat muak sebab milky sauce tu rupenya ialah susu manis so leh bayangkan tak makan nasi goreng dengan sesuatu yang manis? Opkos la tak habes... Bungkus jugak yang ini! Huhu...
Ini saya punyaaa... kueytiaw goreng basah denga telo mata. Okeh not bad... tapi saya penah makan gerai punya yang lebih power.
Wan Dolly punya- Nasi goreng 3 rasa with ayam goreng. Tak taulah nape dorang rojakkan bahasa haha... rasa dia boleh tahan gak. Takleh nak bagi review sangat sebab rasa sikit aje since perut dah gendut dalam percubaan habeskan kueytiaw haha...
Maria jeles makanan dia lom sampai tapi orang len dah start makan! Harhar...

Okeh, overall sedap jugak la dishes kat Jom! Western ni. Harga dia pun boleh tahan gak tapi ok kot sebab portion dia memang banyak. Dari 5 main course yang kiteorang order, 3 darinya terpaksa dibungkus sebab dah tak larat nak abeskan. Haishh, susah tol ade kantung peyut yang comel ni kan! Hik!
So, sesapa nak cuba.. datanglah ke Jom! Western kat tingkat 1 pasaraya AEON Big Wangsa Maju okeh! Burppp!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

1 comment

August 22, 2015 at 12:02 AM

yummehhhhh

jemput singgah tips cantik tanpa mekap

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket