Friday, April 18, 2014

Home » , , , » Mari Belajar Deko Kek Cawan!

Mari Belajar Deko Kek Cawan!



MARI GELAK-GULING BERJEMAAH.
Haritu kelas Rayyan belajar cara-cara nak mendeko kek cawan dan yang jadik cikgu tipunya sape lagi kalau tak mak jemah ni har har.. ok fine, gelak ar sebab masa balik tu saya cerita kat abangnya si budaktaiklalatepibibir tu yang hari ni ummi ngajar kelas adik. Dalam hati mesti dia kata;

"Wahhhh, terernya ummi...!" 

Tapi hakikatnya dia cuma kata;

"Lawaknya"




Krik..... krik.... 





Ok fine. Sambung cite.


Ni nak bagitau korang.. ngajo bebudak ni kan dia punye seronok lain macam tau nak citer. Setiap kali kite dapat tunjuk depa hasil kerastangan kite ni, depa punya tepok tangan siap pakej "WHOAAAA!!!" Hahaha, makin perasan le mak kunun terer hagaga...

Masing-masing tengah mennunggu giliran

Misi hantam sajalah bukan depa tau pun makcik ni klentong depa har har...

Sebelum masing-masing deko atas kek cawan memasing, makcik kena bagi latihan amali dulu, heh!

Hamek hang buat sendiri haha.. kat ghumah jangan harap Rayyan nak ku bagi deko mampuih kek orang kang kena reject hiu hiu...

Ni hasil keje depa.. budak-budak pra-sekolah berumur 6 tahun yang lansung takde basic melukih atas kek tapi telah berjaya dipesongkan pemikirannya jadik kreatip.... haa amacam? Rasa terhina tak agaga...


 HAPPY FACES! Ummi cayang korang! *tetiba!*
Ye, ye.. i know ramai yang tanya bile saya nak bukak kelas dewasa... Saya bukan tanak wat tapi cube korang kaji alasan ni okeh tak? : -

  1. Saya tak layak nak mengajar sebab saya menuntut pun dari hasil pemerhatian 'Chef Wan Dolly' aka mak saya dan selebihnya trial and error sampai penuh tong sampah baru berjaya hehe...
  2. Hangpa yang besor ni sume ketegaq ajor banyak kali pun tak paham-paham tak macam ngajo bebudak sekali tunjuk dah terer hahahaha.. ayat makan hati tak? Taklah sebenarnya dah banyak dah kelas untuk dewasa ni so korang pilih je lah nak pi yang mana. Janji siap ongkosnya ngeh, ngeh...
  3. M.A.L.A.S. hahahahaha...




JUMPA LAGI SAYANG-SAYANG UMMI SEMUAAAAA..!!! Besor besok jangan lupe kat makcik yang ajor korang lukih atas kek ni tau.. hagaga *kesat hinguih + ayormate*



Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

10 comments

April 18, 2014 at 9:57 AM

Ye jawapan no 2 & 3 sangat telus tu haha, bestnya dpt ajar budak2 sb kita kelentong pun dorang percaya je haha

April 18, 2014 at 11:26 AM

sweet...

April 18, 2014 at 1:39 PM

WAH..MMG KRETIP LA DIAORG.. MMG TERCABAR...

April 19, 2014 at 7:12 PM

@Tina Othman-Hahaha.. aa berani kerana benar, eh tetiba! Hang tanak cube ke Tina oi, best wo hehe...

April 19, 2014 at 7:13 PM

@:: idzwa ::Cikgu dia ke? Heee...

April 19, 2014 at 7:13 PM

@Iela FazielahPo laei? Gigihlah belajo mulai sekarang iye! Har har..

April 23, 2014 at 1:30 PM

Slm kenal..

Bestnya..mesti budak2 seronok

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

April 23, 2014 at 4:35 PM

@Norma NMLSalam Norma. Terima kasih sudi singgah hehe. Ak-ah budak2 tu sungguh teruja dapat buat sendiri tau ngeh ngeh...

May 14, 2014 at 4:24 PM

bestnyaa.. teringin jugak nak jadi cikgu tipu.. hahah... nak deko cupcake juga.. hee

May 14, 2014 at 4:36 PM

@Izzati AmiraHar har har.. meh join the club cikgu tipu! :P

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket