Tuesday, July 2, 2013

Home » , , » Kek, kek, kek dan kek!

Kek, kek, kek dan kek!



Rasa cam tak banyak wat kek seminggu, dua lepas tapi bile nak edit baru perasan manyak gak eh! Padan le mak rase cam nak pengsan je minggu nih.. haha, boleh?
Okeh... memula hari Sabtu lepas wat kek nipis buttermilk (gambar atas) tu untuk sedekah kat surau. Masa tu ada majlis sambut Ramadhan kat sana so itu ajelah yang mak mampu bagi pun. Lain menda nak masak tak reti hehe...

Pastu tetiba returned customer requested Chilled Creamy Cake ni. Sempat gak mak gagahkan dirik yang malas ni membuatnye hehe....

Haa yang ni memang express punye kek nih! Tetiba jek hari Jumaat petang si Maria balik sekolah tu dia kata kawan dia order kek nak esok jugak! Huhuuu... jenuhlah mak dah sampai parkir umah kena kuar balik gi kedai supplier nak carik bahan. Terheran skejap bapak eh nengok tadi dah parking tetibe kuar balik hahaha...

Order ni plak dari BFF masa kat sekolah menengah dulu. Lama dah wei tak jumpak dia. Last time masa dia datang collect kek besday anak dia yang 2nd pastu senyap tetiba. Alih-alih ku nengok post kat FB dah dapat baby baru! Huhuuu... diam ubi berisi rupenya makcik agaga...

Dia order 2 jenis kek nipis yeitu brownies dan Japanese Soft Cotton Cheese Cake nih. Disebabkan dia dalam pantang, maka mak ni terpaksa la memberanikan diri gi nganto kek ni kat umah dia. Seb baik tak lepas sampai ke Perlis nun haha.. tapi satu pencapaian ke atas diri sendirik la berjaya drive out of the box hehe.. *kembang hidung*


Last sekali thanks pada Kak Siti sebab mintak saya watkan kek Barbie ni untuk besday anaknya yang ke-8 tahun haritu. Letih gak membuatnya sebab nak jadik cite haritu cuaca tersangatlah panasnya dan saya pulak guna cream cheese untuk frosting kek ni. Maka terjadilah peristiwa dua kali kena alter balik baju sebab melorot nampak aurat agaga...

Owh ye... last but not least *ewah* nak mekaseh kat sume yang sudi mencuba Baked macaroni cheese saya pada hari Jumaat lepas tu! Insyaallah nanti sambung lagi dalam bulan ramadhan ye (kalau rajin hahaha...)

NOTE SELINGAN: 
Order biskut raya masih dibuka ye! Klik iklan kat bawah untuk direct ke order form ye! Thanks!



Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

July 2, 2013 at 9:34 AM

Wah kencang business

July 9, 2013 at 3:34 PM

@Tina OthmanCuaca biasalah camtu.. eh? Pesal tetiba? Hehe...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket