Sunday, October 19, 2008

3 in 1: Princessess Birthdayyyy!!!!

Lepas maghrib udah selesai majlis pertunangan adik iparku, aku rancang senyap2 nak adakan sambutan majlis harijadi 3 besday girl ni yeitu anak aku, Maria (DOB: 22 Oct); bondaku (DOB: 07 Oct) dan mak mentuaku (DOB: 20 Oct). Yang tau pun Maria sorang la sebab dia dok intai aku wat kek kat dapur pagi tadi. Seronoknyer la dia bukan main kepalang nengok hajat dia kesampaian. Ate kesahnyer dia dah mintak aku wat tema barbie ni 2 tahun yang lepas lagi tapi since tiap kali raye misti kena dekat2 hari raya, asal hari raya misti jatuh kat harilahir dia so mana la aku ingat. Yang ade dalam kepala rendang, rendang, rendang! Ngehee... tapi tawon ni aku cuba gak la mengingatkan diri aku yang kaki pelupa ni supaya buat gak. Sian gak laa nengok dia asek tanye Ummi kate dah janji nak wat kek Barbie? Kalau korang bleh tahan ke? Huishhhh... bersalah tahap gaban tuuu... So, selesai la sumenyer. Barbie yang baju kuning tu yelah Princess Maria, yang baju merah yelah wannyer, Princess Dolly dan baju biru wannyer lagi satu, Princess Rahimah. Dalam pada tu, cu dorang ni beli lagi plak sebijik lagi kek suprise import dari secret recipe. Tambah lagi kek bertunang tadi.. hmmm, kenyang kek la kami malam ni!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Selamat Bertunang Shelly!


Akhirnyaaaaa... hari yang kami semua dok menunggu telahpun tiba. Harini akhirnya hajat mentuaku nak menyempurnakan majlis pertunangan adik iparku akhirnya terlaksana juge. Kalau tak kerana suatu ketentuan Allah yang lalu, majlis ni dah lama berlansung tapi alhamdulillah, akhirnya selesai juga. Tahniah, Shelly!

Akunyer bahagian untuk tugasan majlis pertunangan ni ialah 2 dulang hantaran buat belah lelaki. Ekcelli xla susah nak memikio sebab salah satunya mak mentua aku mintak watkan kek dan satu lagi terpulang. Aku pun dah memang simpan idea ni since plan awal yang x jadik tu so ni kire continue jelah. So, untuk majlis ni, aku watkan kek fondant dan muffin dalam jar (cilok idea Syahda, bleh? Jgn mara haa... Syahda!)
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Sunday, October 12, 2008

Hepi Besday Bonda Aminah@Dorothy!!!

Ngeh2... aku tersangatlah suke harini- yeitu hari dimana ade makan, makan, makan, dan makannnnn! Ekceli besday makku yelah pada 07hb lepas tapi since tu hari keje so mak decided wat jamuan raye sket ngan sedare-mare & majlis harijadi yang ke-71 tahun. Dek kerana mak aku bukannye semakin muda, dan aku tau kederat orang yang seumur dengannya (walaupun kalau tengok tenaganyer cam orang umur 40-an) aku volunteer untuk masak sume menu untuk harini iaitu: Rendang, nasi himpit, bihun, puding koktel, muffin & kek. On mak site dia beli sate & masak kuah lemak sayur lodeh... perghhhh!!! Best giler!
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Saturday, October 11, 2008

2 in 1: Reunion & Open House

Berdiri dari kiri: Ned Azraai, Cartina, Redzuan, Wawa, Atan & Haryati.
Duduk dari kiri: Razali, Ikram, Ezreena, Aku! & Siti Norahlizah

Haritu Admin Group ex-SRKGS ni dah ade dah wat reunion gathering tapi mase tu bulan pose. Alkisah malam plak tu dibuatnyer gathering tu so aku memang la KONPEM xkan dapat menghadirkan diriku ini. So bile tetiba announce tuan admin nak wat open house sekali ngan reunion (kali ke-2)... aku teruja gak la. Ekceli pagi tu aku memang bz giler ngan ke pasarnyer, nak masaknyer... petang lak attend open house abang aku... tapi aku lari la gak since rase rugi plak kalau x jumpe kawan2 lame ni. Seronok sangat jumpe kengkawan, walaupun ramai yang x dapat hadir tapi next time ade lagi reunion, insyaallah, aku datang!


To tuan umah selaku admin group SRKGS, Razali tq so much for d invitation!
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Tuesday, October 7, 2008

Aidilfitri Yang Tak Dapat Dilupakan.. Sob, sob!


Minggu ni minggu pertama setat mule keje balik... huhuuu... liatnyer rase! Maklumlah dah dimanjakan kat umah sampai seminggu lebih, ginilah jadiknya! Mulelah sindrom M tu menular... tapi camnerpun order tetap akan ku laksanakan sebaik mungkin, insyaallah!

Camnerpun aku ade la sket citer duka nak aku share ngan sume pembaca setia blog ni. Kisah ni berlaku lagi 5 hari nak ghayer. Hari Jumaat iaitu hari last keje tu, kire2 kol 4:00 pm selepas ujan ribut, aku terima panggilan dari jiran aku soh balik umah cepat. Konpius gak la sebab dia xnah tepon aku. Dia bagitau kate dia baru je kejar orang tengah umpil pintu rumah jiran aku lagi sorang dan dia suspect umah aku pun dah kene sebab pintu umah aku dah terbukak. Dek kerana lutut aku pun dah bergegar pada brape punyer skala richter aku pun xtau, so aku tepon hubby soh dia balik tengok dulu keadaan. Lepas dia dah balik dan betulkan huru-hara yang si penyangak tu dah cetuskan kat dalam umah aku tu, barulah dia tepon soh aku balik rumah. Bila aku balik tu kirenyer aku xla menengok kesan sebenar ape yang dah berlaku, just a hint jelah berdasarkan barang2 yang beralih tu. Mase tu x berape clear lagi ape yang hilang tapi bila dah nak malam sikit barulah aku perasan yang duit raya untuk budak2 yang dah siap berisi dalam sampul raya takde, duit raya budak2 tawon lepas yang aku lupe nak g bank-in dari hari ke hari pun takde, henpon 3 bijik takde dan paling tragis.... kamera kesayangan aku pun dia sebat gak!!!!!! Yang tu very the unacceptable!!! Huhuuuuu.... Total lost estimate adela dalam RM3,000.00 yang mana membuatkan rayaku tahun ni lansung tak ceria. Sob! Sob!

Polis suspek mamat tu mat pet berdasarkan keberaniannyer masuk umah orang waktu siang hari. Tapi camnerpun aku bersyukur sebab berdasarkan petunjuk, ade tanda2 yang mamat ni ade intention untuk tikam sesape yang ade dalam umah aku tu. So syukurlah sebab mase tu sume orang xde dalam umah dan yang paling pentingnya, anak2 aku selamat. Bak kate hubby, biar jelah... kite ni walaupun dah kena rompak tapi kite still bleh beraye ngan baju raye, kuih raye... tapi orang tu kalau x rompak, belum tentu dia dapat beraya. Hmmm.....

Cume satu jelah yang aku rase aku xleh nak maapkan mamat ni. Sebab sampai harini anak aku still trauma dan takut nak gi ke dapur sebab dia dok terbayang ade penyangak dok menyorok kat tembok belakang umah. Harta benda tu dia dah amek tu aku bleh maapkanlah tapi bab physicology anak2 aku dah terganggu ni, harap maap bleh... so watch out mat pet! Kalau aku jumpemu kat luar, aku akan langgarmu, aku janji! (Janji ni same gak ngan peragut yg pernah ragut aku tahun 2003 dulu okay! Aku still pegang janji tu, kalau jodoh kite panjang, jumpe lagi, aku langgor!!!! Hehee...)





Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket