Thursday, August 22, 2013

Home » , , , , , , , » AMARAN: Entri ini ada banyak gambar makanan!

AMARAN: Entri ini ada banyak gambar makanan!



Masih dalam mood RAYA.

Sape yang keje tu sure tak berape nak mari mood raya tu sebab dah kena keje kan? Tu yang syok jadik D.O. ni... diwaktu orang sume sebok-sebok dah kena masuk keje, den masih relaks lagi. Ate sekolah pun kan coti lagi, maka cotilah lagik!!! Hehe...


Wehh tapi coti-coti pun, daku tetap gak watkan hoder kastemer tau *Rajinkan? Kembang idung* Itupun sebab kawan blogger, Izni Hafiz merangkap jiran taman bawah, mintak tolong watkan kek untuk besday isteri dia. Thanks eh jiran! Hehe...


Selain tu tak sempat le nak layan order sebab umah sendiri pun kena serbu hampir tiap hari. Nak hamek gambo menu pun tak sempat- maklumlah sorang je tukang masak dalam umah ni. Bakal pembantu chef, Maria belum lulus lagi. Cikgu dia baru ajar cara nak bukak api gas aje setakat ni so bawak-bawaklah bersabar menanti.

Dengan KC & Kak Zila. Dorang sampai dengan pantas sebab dorang jiran haha... Ceh, tuan umah bajet ayu.
Ieyra, Amy, Alin, Cath & Siti. Fiza ngan Wani tu tipu je ade dalam gambar haha...


Oleh sebab tak sempat nak hamek gambo segala haritu, dapat gak la daku mengayat gambo dari sahabat blogger merangkap ahli Geng Hot Mama Blogger yang sudi singgah umah haritu. Sian korangkan, dahler first time datang pastu kena tolong same wat keroje. Paling naya dapat makan yang last pulak tu hehe... Next year kalau boleh silelah ulangi amal mulia itu lagi ye hehe... Tapi cemana pun mekaseh la weh korang sudi datang umah kite ni hehe... suke, suke, suke sangat!


Besoknya kan, tak abes lagi penat mengemas *tipu, pak ustad yang kemas* dah pergi Klang pulak beraya kat umah abang ipar. Dek datang sana maka terpakselah tolak ajakan makan ayam masak merah yang mesti sedap punye kat umah kakak, Sally kat Batang kali tu. Tapi lepas-lepas ni boleh lagi kan datang walaupun ayam masak merah dah takde kan, kan, kannnnn... hiu, hiu....


Dari umah abang ipar, bergerak plak ke umah mentua sebab ade majlis sambut besday pak mentua. Sedih plak dengar ucapan FIL tahun ni. Dia kata syukurlah masih diberi umur sampai 74 tahun dapat lagi tengok anak menantu sume tapi dia doa juga supaya biarlah dia pergi sebelum masa dia menyusahkan anak-anak (contohnya macam sakit terlantar tak upaya sume tu) ... huhu... tetiba tingat kat arwah abah yang pernah terlantar... tetiba tingat kat mak yang umo dah 76 sob... Ok, sebab nak ilangkan sedih saya suka makan. Jadi marilah kite makan. Owh lupe pulak, korang tengok jelah ye haha...

Salad sayur dan buah-buahan yang yummy oleh MIL. Dia memang tau menantu comel dia ni suke makan style omputeh cenggini hehe... *perasan*
Ulam-ulaman wajib ada kalau nak diet okeh!

Sup ayam ball nyummm....

Ni ayam makan ngan nasik ayam bukan ratah aje.. sape ratah haritu cepat cakap!

Ni rojak yang femes kat Klang

Blueberry muffin adik ipar wat. Dah lama tak makan hehe...

Kek sponsor adik-beradik- beli je!

Adik ipar beli kat Bangi. Yummeh!

Owh jangan jeles- saya dapat sorang lagi anak sedare baru tau raya ni. Nama baby girl dirahsiakan oleh ibu dan bapanya hahaha...

Comelkan saya?


Hmmm... tetiba rindu plak ngan siBotak nih... Botakkkkkkkk!!!! Takkan nak kena gi beraya umah abang lagi sekali kot (kucing ni dia punye heheh...) Tapi datang beraya berapa kali pun okeh je kan? Raya kan sebulan! Heheh! Errmmm tapi ade ke orang buat? Heh!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

12 comments

August 22, 2013 at 8:50 AM

a'ah...bila2 aje boleh dtg, janji bagitau awal2 nnt bolehlah masak sodap2..:)

August 22, 2013 at 8:55 AM

@SallyHehehe... yieeehaa!!!

August 22, 2013 at 9:01 AM

Kak Deeb..jauhnya beli rojak Ghani tu..memang femes n marveles kan..sedap pulak tgk nasi ayam tu..ahaha..mlm ni boleh main masak-masak nasi ayam

August 22, 2013 at 9:43 AM

mmg sedap2 belaka tgk gmbr makanan tu

August 22, 2013 at 10:11 AM

semua sedap2 tergugat he3..

August 22, 2013 at 11:10 AM

@Lynda Che LahLynda, rojak tu ngan umah mentua tak jauh. Dekat aje! Thee...

August 22, 2013 at 11:10 AM

@mama tisyaKannn hehe.. untung dapat makan har! Har!

August 22, 2013 at 11:11 AM

@izyantyPersonalTasteHehe.. tergugat apakah??? :P

August 22, 2013 at 3:02 PM

ohhhh yummyyyyy....puasa2 nie dugaan tgok makanan bnyk2 n sedap2...:-)


*ola singgah cnie...:-)

August 23, 2013 at 9:25 AM

omg.. syiok nyer tgk banyak toiii makanan... he he..

September 4, 2013 at 8:51 AM

@JueHeheh.. time pose mmg cenggituh. Cube tengok bile dah bukak pose kang. tak herannyer der.. haha..

September 4, 2013 at 8:51 AM

@Didie RedwanKannn.. hehehe.. yg makan ni lagi best agaga jangan mara haa...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket