Friday, November 21, 2014

JJCM: Bara Cafe, Saujana Utama Sg Buloh



Kalau korang peminat masakan pure Siam kan, haaaaaa..... kat sinilah tempatnya! Restoran ni ekcelli baru je bukak minggu lepas tapi gossip mengenai menunya dah melata dalam sejana nih haa... Mungkin sebab baru bukak jugak, menu dia tak banyak tapi yang tiga ni wajib korang cuba: -

NASI AYAM KHAW MOK
Nasi dia lain dari nasi ayam biasa sebab berempah. Siap dengan sup dan sambal cili. Sodap gak.

LAKSA SIAM
Beza dengan laksa kita dia pakai kuah lemak. Yang ni i ske! Bagi yang takut dengan words 'lemak' di situ, laksa penang pun ada hehe...

ROTI BUKIT API
Haaaaaaa.. yang ni tak tau apa rasa tapi rupe dia memang macam meanggil-manggil hagaga... haritu gi benda alah ni blom ada jadi belom boleh bagi rating yek hehe..
(Pict kredit to Bara Cafe)

So sesape yang rasa-rasa tak penah makan tiga benda alah ni, meh le datang Saujana Utama. Saya ebelebel je untuk dibelanja! Ahaks!


UPDATED 2015Sekarang ni kedai ni dah tak wujud kat sini lagik. Tak tau dia pi mana. Huhuuu.. rindu kat laksa sedap tu sob, sob...

Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Tuesday, November 4, 2014

Mari layan Hari Sukaneka SKSP 2014



SADIS tauuuu....!

Datang-datang sekolah tengok anak dah abes acara. Tinggal nak gi amek hadiah aje hahaha.. Manalah nak tau kan sebab last year pukul 8:00 pun tak start lagi, masih ucapan pastu ade senam tari... jadi mak pun konpiden gi sekolah pukul 8:00 dengan harapan berbunga-bunga nak tengok anak tu punye acara yang hari-hari dia dok cite. Bukan cite je kengkadang siap gaya nak tunjuk apa acara yang dia masuk walaupun saya sebenarnya tak paham apa dia cite. Eh korang paham ke apa yang saya cite ni? Agaga...

Seronoknya depa berebut bola kan?

Aiyokkk cikgu dah marah egege...

Okehhh.. parents memang pantang tengok ada orang amek gambo. Terus lupa nak pandang anak depa tengah amek bahagian hehe...

Ni contoh parent yang bagus- terus tengok anak walaupun tau ade orang tengah amek gambo haha... (tapi taktau la kot dia jeling dalam spek itam tu kannnn...)

Kegigihan yang comel, ahaks!

Okeyyy dah penatttt.. mari update status FB!
Lagi sorang cikgu rasa nak marah... Tulah korang main tanak buat betul-betul! Hehe...

Seb baik sampai ngam-ngam depa ni tengah bergerak ke pentas untuk amek hadiah!
Mari kita carik mana Mirul!

Yesss dah jumpa! Kat padang dah rupenya hehe...
Ni anak jiran sebelah ghomah heh!

Okeh dia dah start buat muka tak suka jadik bahan papparazzi dahhhh!!!!

Adehh lambat nau nak sampai giliran. Penat tau pegang kamera ni! Hehe... Nampak no dah tua kan? Pegang baru 6 saat dah lenguh!

Wahhh.. anak jiran dah jalan dulu. Takleh jadik nih! Har!Har!

Go Mirul go! Okeh kalah.. fine. Haha...

Seb baik la kan... tetiba rezeki ada plak sorang cikgu ni bagi 5 bungkus nasik lemak kat saya! Tayah susah-susah pikir balik kang nak masak apa dah hehe.... Hilang lansung kehampaan dan kekecewaan gue tauuu...! Eh salah ayat ni. Ayat yang sebenar: Seb baik time acara Mirul sempat lagi nengok. Kalau tak lagi mak hampa huhu... So next year sindri mau ingat haa... Kalau acara start pukul 8:00am, sebelum subuh kena datang haaa... hagaga!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket