Thursday, September 25, 2014

Home » , , , , » JJCM: The Chicken Rice Shop, Festival City Mall

JJCM: The Chicken Rice Shop, Festival City Mall


 

Lama dah tak belanja mak makan. Dulu kan tiap kali hari dapat gaji, konpem bawak mak gi makan busat. Kalau tak makan kat luar pun, tapau makan kat ghumah tu dah memang konpem. Tapi semenjak pegang title D.O. ni, ini lah kali pertama pegi makan kat luar dengan mak selepas 2 tahun weh! Sob, sob...! Tapi haritu sebenarnya tak tau pun nak pi lunch kat mana. Saje je jenjalan kat dalam Festival City Mall tu. Usha-usha tempat lain macam mahal tak menarik aje jadik kiteorang gi The Chicken Rice Shop. Ekcelli dulu penah pegi tapi kat dalam AEON Mall Wangsa Maju tu tapi takpa lah, kita nakan menu lain plak hehe... Jom layan...


ROJAK PENANG
Ni mak yang ndak. Dalam gambo kat menu macam roja mamak rupenya rojak buah kehkeh... Portion dia boleh 2 orang makan. Kicapnya pekat giler dan rasanya dia campur pes udang. Buah-buahan yang dia guna pun banyak macam sengkuang, timun, nenas, kedondong dan jambu batu. Sodappp!!!

PAI TEE
Ini feveret mak dan saya, hoyeh! Mak amek set mee so dia datang sekali dengan 2 ketul pai tee. Yang banyak ni saya order lagi sepinggan. Biaselah tamak. Ngeh, ngeh...

SLICE NOODLE MEE
Mi ni kita boleh pilih ayam dia nak macamana. Ada BBQ, roasted, steamed ngan ape ntah panjang namanya lupe dah hehe... Ni mak saya yang punya!

BBQ CHICKEN
Ayam ni datang sekali dalam set nasi di bawah ni sebenarnya. Hat ni Maria kongsi ngan Rayyan. Beli dua pinggan kang tak habes. Ayam ni korang boleh pilih gak nak ayam masak style apa. jangan mintak style lain dari apa yang ada dalam menu sudah!

CHICKEN RICE SET
Ni nasi ngan sup yang dapat sekali ngan ayam di atas hehe...

RAINBOW SOYA DRINK
Ni juara! Sangat sedap okeh! Gabungan air soya, gula melaka dan segala jelly-melly, kekacang yang korang boleh dapat dalam ABC!

1 set nasik ayam
1 set slice noodle
1 set large pie tee
1 plate rojak penang
3 rainbow soya drinks
TOTAL SUME
RM33.00!

Okeh la tu kan? Burp!

 Sekarang rating time! 

RATING

Service: starstarstar starstar
Food: starstarstarstarstar



  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

4 comments

September 25, 2014 at 3:47 PM

Saya pun suka chicken rice shop ni

September 25, 2014 at 4:03 PM

@idzwa kamaruddinMari calet! Ihiks!

September 25, 2014 at 4:04 PM

Sedap. Dah lama tak makan kat sini.

September 25, 2014 at 4:13 PM

@Fiza RahmanJom ah kite geder geder fiza! Harhar!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket