Thursday, August 22, 2013

AMARAN: Entri ini ada banyak gambar makanan!



Masih dalam mood RAYA.

Sape yang keje tu sure tak berape nak mari mood raya tu sebab dah kena keje kan? Tu yang syok jadik D.O. ni... diwaktu orang sume sebok-sebok dah kena masuk keje, den masih relaks lagi. Ate sekolah pun kan coti lagi, maka cotilah lagik!!! Hehe...


Wehh tapi coti-coti pun, daku tetap gak watkan hoder kastemer tau *Rajinkan? Kembang idung* Itupun sebab kawan blogger, Izni Hafiz merangkap jiran taman bawah, mintak tolong watkan kek untuk besday isteri dia. Thanks eh jiran! Hehe...


Selain tu tak sempat le nak layan order sebab umah sendiri pun kena serbu hampir tiap hari. Nak hamek gambo menu pun tak sempat- maklumlah sorang je tukang masak dalam umah ni. Bakal pembantu chef, Maria belum lulus lagi. Cikgu dia baru ajar cara nak bukak api gas aje setakat ni so bawak-bawaklah bersabar menanti.

Dengan KC & Kak Zila. Dorang sampai dengan pantas sebab dorang jiran haha... Ceh, tuan umah bajet ayu.
Ieyra, Amy, Alin, Cath & Siti. Fiza ngan Wani tu tipu je ade dalam gambar haha...


Oleh sebab tak sempat nak hamek gambo segala haritu, dapat gak la daku mengayat gambo dari sahabat blogger merangkap ahli Geng Hot Mama Blogger yang sudi singgah umah haritu. Sian korangkan, dahler first time datang pastu kena tolong same wat keroje. Paling naya dapat makan yang last pulak tu hehe... Next year kalau boleh silelah ulangi amal mulia itu lagi ye hehe... Tapi cemana pun mekaseh la weh korang sudi datang umah kite ni hehe... suke, suke, suke sangat!


Besoknya kan, tak abes lagi penat mengemas *tipu, pak ustad yang kemas* dah pergi Klang pulak beraya kat umah abang ipar. Dek datang sana maka terpakselah tolak ajakan makan ayam masak merah yang mesti sedap punye kat umah kakak, Sally kat Batang kali tu. Tapi lepas-lepas ni boleh lagi kan datang walaupun ayam masak merah dah takde kan, kan, kannnnn... hiu, hiu....


Dari umah abang ipar, bergerak plak ke umah mentua sebab ade majlis sambut besday pak mentua. Sedih plak dengar ucapan FIL tahun ni. Dia kata syukurlah masih diberi umur sampai 74 tahun dapat lagi tengok anak menantu sume tapi dia doa juga supaya biarlah dia pergi sebelum masa dia menyusahkan anak-anak (contohnya macam sakit terlantar tak upaya sume tu) ... huhu... tetiba tingat kat arwah abah yang pernah terlantar... tetiba tingat kat mak yang umo dah 76 sob... Ok, sebab nak ilangkan sedih saya suka makan. Jadi marilah kite makan. Owh lupe pulak, korang tengok jelah ye haha...

Salad sayur dan buah-buahan yang yummy oleh MIL. Dia memang tau menantu comel dia ni suke makan style omputeh cenggini hehe... *perasan*
Ulam-ulaman wajib ada kalau nak diet okeh!

Sup ayam ball nyummm....

Ni ayam makan ngan nasik ayam bukan ratah aje.. sape ratah haritu cepat cakap!

Ni rojak yang femes kat Klang

Blueberry muffin adik ipar wat. Dah lama tak makan hehe...

Kek sponsor adik-beradik- beli je!

Adik ipar beli kat Bangi. Yummeh!

Owh jangan jeles- saya dapat sorang lagi anak sedare baru tau raya ni. Nama baby girl dirahsiakan oleh ibu dan bapanya hahaha...

Comelkan saya?


Hmmm... tetiba rindu plak ngan siBotak nih... Botakkkkkkkk!!!! Takkan nak kena gi beraya umah abang lagi sekali kot (kucing ni dia punye heheh...) Tapi datang beraya berapa kali pun okeh je kan? Raya kan sebulan! Heheh! Errmmm tapi ade ke orang buat? Heh!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Wednesday, August 14, 2013

Yeay! Hari Raya!



Skema tak mak bergambo? Har! Har!

Raya ada lagi wehhh... tapi ni mak nak citer bulan posenye citer tak abes lagi boleh? Kanper, ku sangkakan time bulan-bulan pose takde orang nak mengoder, tapi rupenya ramai jugak yang mintak watkan kek. Ada jugak yang saya terpaksa reject- sorilah sangat-sangat tau. Korang harus tau yang mak ni tak mampu nak pakai orang gaji jadi selain nak wat kek orang, mak kena gak wat kek sendiri, rendang sendiri dan ketupat sendiri ye! Thee...


Order ni dari returned kastemer yang dah berapa kali returned dah ni yeitu Kak Miza. Ekcelli dia baru je last week (ada kat entry sebelum ni) order kek nipis RV ni... tetiba whatsapp mintak wat lagi. Masehlah ye kak hehe...


Sebelum tu saya memang dah dapat order dari kastemer baru, Puan Wani ni so dapatla gak settlekan kek dia sebelum raya sebab dia nak bawak balik Ipoh. Kek ni tema Upin & Ipin balik kampung beraya- hahaha... belasah jelah Farah haha...


Yang ni pun order yang memang saya dapat dah lama rasanya sebulan awal. (Silelah contohi sikap mereka ini ye puan-puan. Apabila hendak mengorder. jangan besok nak, harini order pastu nak marah hahaha...) So sebab sume ni jugak saya tak dapat nak amek order orang lain which is saya nak mintak maaf banyak-banyak dan macam saya pesan, tolonglah.. T-O-L-O-N-G-L-A-H order awal untuk mengelakkan kekecewaan melampau okeh! Hehe...

Owh ye.. maseh gak tau kat sume yang order biskut haritu. Alhamdulillah sume pun dah dapat dan ni pun mak nak pesan- kalau mak dah kata harini last day amek order, janganlah lusa order lagi... Tekanan kat mak tau hahaha... Untuk pengetahuan sume, saya biasa memang dah open order untuk biskut raya sebelum bulan pose lagi so agak-agaklah ye... tahun depan sindri mau hengat okeh! Hahaha... Last but not least, SELAMAT HARI RAYA sume! Jom layan gambo!

RAYA: Gombak-Shah Alam-Klang-Sg Buloh-Segambut-Teluk Intan. Seronok weh!!!



Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Saturday, August 3, 2013

Salam Aidilfitri 1434 sume!


 

Kepada semua pembaca, penge'Like' dan follower Deeb Punye Cite yang mempunyai kandungan cite yang ntah hapa-hapa ntah ni... saya Cik eh! (TERperasan pulak) Puan Farah ingin mengucapkan 'Selamat Hari Raya Aidilfitri 1434' untuk korang sume. Sesape yang sudi datang umah saya, marilahhhh... kuih raya subsidi banyak hahaha... Kepada yang balik kampung atau travelling nanti jangan lupa biskut ngan beg baju tu. Kang dah sampai kampung jenuh kena pinjam baju mentua haha... Okeh, sekian saja bersiaran untuk kali ni sehingga mood beraya habes, daaaaaaa...!


PESANAN IKHLAS DARI SYAITON
  

Nah layan lagu raya feveret hehe...

Untuk kekanak- toksah le korang caye ngat pompuan ni yang nyanyi lagu ni. Dia miming aje. Penyanyi asalnya ni haa kak Sanisah Huri ni haa... BTW, cam ober je dorang berlakon dalam klip tu kan? Hiu hiu...



Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket