Thursday, December 19, 2013

Home » , , » D.A: Menu bekpes -4

D.A: Menu bekpes -4


 

Menu bekpes yang ni senang jek tapi sodap! In fact sebenarnya korang boleh je godam sikit je resepi biasa bertukar kepada sesuatu yang lebih sodap macam hini. Meh kaji bahannya: -

Bahan-bahannya: -
Telur sebijik
Lada sulah
Sedikit parutan cheese
2 ketui sosej (nak lebih skeatilah)
Tomato dan sayur salad

Caranya: -

  1. Goreng je telur tu dalam minyak yang sedikit. Kalihkan dan terus bubuh sedikit lada sulah dan parutan cheese ikut la berapa banyak korang suke ek. Pastu lipat dan angkat taruk atas pinggan.
  2. Sosej tu panggang je atas periuk pemanggang ajaib sampai masak. Dah siap masukkan dalam pinggan dan letakkan tomato yang dipotong dadu dengan sayur salad disebelah. Dah siap! Senangkan!



  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

December 19, 2013 at 5:19 PM

nyumm

tapi tina kan kak deeb makan telur berat takmau pun turun haha, mungkin tak rasi kot, dulu2 klu mkn lamb ye berat turun, tapi skrg lebih pada low carb/moderate carb je dah, tak buat atkins pun

December 24, 2013 at 1:39 PM

@Tina OthmanMemang ikut orang gak la Tina. Selalu dengar camtu. Kitepun yang wat naik cuma nasik je sebenarnya. Makan roti ke atau tibai makan sume menda high carb lain ok je tak naik.

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket