Wednesday, July 31, 2013

Home » , , » Yeay saya tipu... har! Har!

Yeay saya tipu... har! Har!




Hehehe.. haaalaaaaaaa.. konon haritu tanak wat entri makanan bulan pose ni tapi nak wat camno... banyak lak gambo makanan yang belum di expose hehe so mak batalkan jelah niat suci mak tu :p ... Saya ingatkan bulan pose ni takde orang yang nak makan kek tapi ghupenya ade gak ye.. ramai pulak tu sampai nak wat biskut raya untuk diri sendiri pun baru dapat wat dua jenis aje- itupun biskut yang jenis malas tahap cipan haha. Order pertama masa dalam bulan pose ni datang dari jiran ghumah belakang hehe... Puan Kamariah ni order untuk besday anaknye yang minat Thomas. Seb baik ubah fikiran ke Thomas sebab sebelum tu mintak watkan Legoland! Wahaha... dengor pun dah ketor lutut!


Pastu tetiba returned customer merangkap jiran belakang ghumah jugak nih tapi jauh sikit hehe... dia order kek rainbow tema Sesame Street merah ni untuk besday suaminya. Hehehe.. bukan suami dia suke Elmo ni tapi anak dia suke so suke ati dialah nak wat tema apekan, dia yang order agaga...



Kek dan muffin ni pulak diorder oleh Kak Sal yang sangat banyak beli ngan saya sepanjang bulan Ramadhan ni. Since ni first time nak bagi dia rasa kek (selalu dia order makaroni ngan hotpot jek) so rase debor le jugak hehe.. lagipun dia ade request deco nak camner specially untuk besday anaknya yang ke-17 tahun tu. Tapi canerpun yang sangat saya suke Kak Sal ni sangat flexible so kalau saya tak dapat buat exactly 100% macam yang dia request pun dia tak kesah dan dia memang selalu tak kesah which buat saya rasa sangat humble dengan kastemer camni (yelah sebab saya ni selalu tak menyabor so bile jumpe orang yang kontra rasa malulah pulak dan rasa teruknya kepada diri sendiri haha...)






Lepas tu lagi sorang returned customer (yang ni lagi banyak kali returnednya hehe... tapi takper saya suke!) nak Supermini's Rainbow Cake pulak. Ekcelli bukan untuk dia je tapi untuk kawan-kawan dia kat opis yang order. Bagus kastemer yang sungguh memahami camni, dah tau supermini nak kena ada 4 orang order baru boleh jalan so dia dah paksa 4 orang siap soh order agaga... *okeh telahan melampau aje*


Last sekali Kak Miza order kek nipis Red Velvet ni. Banyak tul kan dia order? Uiks... saya kata last eh? Owh, tak! Sebenarnya minggu akhir sebelum nak raya ni sudah ade 4 bijik kek yang sudah menunggu dalam senarai huhuuu... Ate bile nak wat projek biskut ni weh? Hahaha.. tulah mase awal pose haritu tanak wat padan muke sendirik! Kek sendirik pun tah bile la weh nak wat!!!! Lalalala...


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

July 31, 2013 at 11:26 AM

Hiahhhh...tergoda dengan kek2 tu. Saya gila kek!

July 31, 2013 at 1:43 PM

Biasa la, bulan pose nie memang tiap2 hari teman dok belek makanan... :d

mmmm.... teman nie berjiran dgn awk... tak pulak teman tahu awk boleh buat kek... nak tempah jugak boleh...

July 31, 2013 at 8:48 PM

@JunAinaBawak bertendanggg.. tapi gila kek takpe jangan gila lain sudah! :P

July 31, 2013 at 8:55 PM

@Izni Hafiz Abdul RashidBoleh jiran! Lepas raya eh! Hehee...

August 2, 2013 at 3:19 PM

very nice cake..selamat haari raya farah

August 3, 2013 at 8:28 AM

@Ema JohariMaceh Ema. Selamat hari raya jugeee...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket