Tuesday, July 9, 2013

Home » , , , , » Apakah mungkin entri makanan terakhirku?

Apakah mungkin entri makanan terakhirku?



Ye.. sile jangan terkujat! Inilah azam seorang blogger foodie kepada semua sempena menyambut Ramadhan esok so sama-samalah wait and see samada azam ni akan berjaya atau tak eh? (Tapi taim tulis ni pun dah dapat instinct nak terhapus gak rasanya azam tu hahaha...)


Okeh memula mak nak ucapkan mekaseh kat suuuuuume orang yang wish hepi besday kat mak haritu. Sian dah tue tapi muka masih menten muda camni haha... So semalam pak ustad tetiba datang buang tebiat dia soh besday girl ni *rasa nak termuntah tak bile ku gelarkan diriku gitu?* beli kek eskrem sebab dia tingin nak makan, boleyyy? Tapi takperlah, janji duit bukan duit besday girl hahaha... tolong gi beli no halnya. Sempat la sekodeng kuih-kuih raya sedap kat kedai kek tu agaga...


Ekcelli upenya pak ustad nak wat makan-makan ngan anak-beranak sket sempena nak sambut ramadhan besok ni so sekalilah dengan besday saya haritu kekdahnya... *penat ku lompat teruja* Takde mende pun cuma baca doa je pun. Pastu cam biasa budak-budak yang oberlah... Saya pun cuma masak Hotpot Potatoes je sebab haritu budak-budak kata tak dapat makan masa saya wat untuk kastemer.


Cite pasal Hotpot potatoes ni, saya nak ucap maseh kat sume kastemer yang sudi cuba haritu. Since ni baru percubaan pertama so saya cuma jual sikit je tapi alhamdulillah licin.


Besoknya saya berjaya jual +-50 pack Baked Macaroni cheese plak. Dan lusanya, pun sebab menu baru saya cuma buat sikit aje yeitu Kacang Pool Set tapi alhamdulillah pun jugak sume licin dijual.


So terima kasih sangat ye kat sume yang sudi cuba tu especially kat Kak Salmy sebab dia order sampai 20 pack untuk wat frozen food puasa.

Tak sempat nak rehat tetiba dapat plak permintaan untuk buat Supermini Rainbow Cake, alhamdulillah. takpe... rezeki jangan ditolak, penat boleh disimpan dikendian hari heheh... *quote tamak*. Maka terhasillah empat Supermini Rainbow Cake ni. Maseh sangat kat Kak Miza, kak Zaleha & kak Nabilah yang sudi order dan sudi plak share gambar kat saya ye!





Last but not least, terima kasih gak kat Cikgu Yanie yang sudi order lagi ngan saya. tapi kali ni dia nak Kek Nipis Red Velvet sempena harijadi dia so dia nak jamu cikgu-cikgi kat sekolah dia ngajar tu. tak sempat nak wish hepi besday haritu hehe...


Okeh, abes dah entri makanan untuk Syaaban terakhir harini *agaknyelah!* Sekian, maseh!

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK SUME!!! :)


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

8 comments

July 9, 2013 at 1:22 PM

fuh. .memang bukan last food entry lah npk gayanya...permintaan tinggi.

July 9, 2013 at 3:11 PM

@PakcikLie PCLDoa tuu haa.. doa! ;P

July 9, 2013 at 11:01 PM

mengancam betul kek ais krim tu ...

July 10, 2013 at 9:56 AM

laju jer skip gambar makanan tu..takut tak tertahan...hehehe

July 12, 2013 at 9:00 AM

Kagumnya.. Kacang pool tu teringin nak makan. Tapi cemana la nak amik. Jauh kot umah kita. Hot potato tu pon saya sgt terliur. Hadoiii.

July 12, 2013 at 9:07 AM

@SallyHehee.. memang sedap!

July 12, 2013 at 9:07 AM

@Ema JohariHahaha.. parahhh!!!

July 12, 2013 at 3:32 PM

@LydSunshineLyd, kalau hati sudah kata cinta, barang yang jauh terase dekatnya. Marilahhhh hehe...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket