Tuesday, January 31, 2012

Yeay daku dapat anak angkat! Siam lagik!!!



Owh yeah... seronot sey! :hua: Sape tak suke dapat anak walaupun cume anak angkat! Jangan mara okeh sebab daku bukan dapat satu tapi tiga sekaligus haha! Sile jeles!


Okey kalau dah bertenang bleh mule cite ye. Ekcelli anak angkat yang daku dapat tu yelah tiga ekor kucing siam ni haaa.. hehe... :pandaGeli_31: *Nak marah sile klik Like dulu ye, ahaks!* Nama-nama tu hasil rekaan daku dan Maria. E-eh!... Dah dorang datang tak bawak birth cerificate, so skeati la nak panggey apekan? Haha!.... :10: Tapikan, entah betul entah tidak depa ni ade yang hencek, ade yang cik sebab pueh dah daku tonggengkan dorang tapi masih tak dapat clue dorang ni jantan ke betina. So wat mase ni redha jelah dengan panggilan itu ye.

Meh daku kenalkan mereka-mereka ini: -


Nama:
ENCIK REDDISH

Sebab:
Tinge dan idung dia sangat merah compare adik-beradik dia yang lain

Info:
Dia ni maybe abang sulung kot *tohmahan memandai* :koreks: sebab dia ni macam serious sket. Kalau yang lain-lain tu nak masuk dalam umah sure dia jalan dulu sampai dapur wat house-checking macam mandor.


Nama:
CIK SORRY

Sebab:
Yang sebenarnya dia ni yang paling last kiteorang bagikan nama. So cam dah takde idea *macam beratus nama nak kena reka* :mHurm: So Maria kata wainot letak nama Sorry sempena nama anak patung dia mase kecit dulu. Otak daku dah nazak so stuju jelah.

Info:
Yang ni konpem betina sebab... hehe... i kan pompuan. jelir I taulah nak cek jantina sekaumku! Dia ni paling slim dan dalam bertiga ekor tu, dia ni paling gilos. Pantang hulur tangan dia ingat nak salam. Pastu dia goleng, goleng sendiri cam sawan.

Nama:
ENCIK SCARY

Sebab:
Dia ni mase memula datang dulu punyelah penakut Ya Rabbi. Baru tanye nama dah mencicit lari lintang-pukang.

Info:
Oleh kerana sipat dia yang manje dan mukenya yang paling comel among adik-beradik yang lain, so daku skeati assume yang dia ni bongsu :puteh_7: *biasalah i kan ade pengalaman jadik anak bongsu* Dia suke digosok tapi malangnya daku selalu over gosok sampai kuar api *tipulah tu* Okehlah tak kuar api tapi sampai panaslah kot sebab dia geget tanganku. Dia ni very home-loving dan suke tido *okeh, konpem bongsu skang , haha!* :pandaGeli_05:



Meh layan gambo dorang. Dorang ni memang suke bergambo. Kalau mak daku tau mampos kena marah. :mGuilty: Dia kata kalau amek gambo binatang nanti binatang tu cepat mati. Pernyataan yang sungguh bidaah.

Korang penah tengokkan bile kite amek gambo pastu orang tu sebenarnya tak ikhlas gambonya nak diamek, dia wat mukekan? Tengoklah si Sorry tu... konon!

Reddish nampak tinge Sorry macam sesuatu yang lazat. Pastu dorang bergomol.

Tak tipu. Scary memang suke lepak atas alas kaki.

Notakaki Saiz Tujuh:
Cam tak caya je somiku bagi bela kucinkan? :walkturtle: Haha... toksah le caye sangat. Dia kasik kiteorang bagi makan jek tapi nama nak bagi masuk umah memang tak lepaih!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Monday, January 30, 2012

AMARAN! Jangan pergi IKEA hari minggu!



Ye.. ini peringatan bersama ye. Sile JANGAN pergi IKEA pada hari minggu atau pada hari coti. Daku pegi hari minggu hari tu, humang aii humat punyelah ghamey tak hengat! Dah macam nak gi melontar pulak rasanya *ewah!*

Mak minat gile okeh kosi ni! Sungguh memenuhi konsep English Garden untuk ghumah baru nanti!*Verangan* 

Bile dah ghamey yang pegi, paham-paham jelah... opkos parking pun takde. Seb baik Kenariku sungguh fleksibel, boleh celah tempat yang bukan parking lot punnn...! Ahaks! *Jangan tiru aksi itu ye*

Kosi ni mak cop untuk bar dapo mak nanti *Tak habes-habes ko verangan Farah oi!*

Daku penah datang sini dulu tapi mase pegi dulu tu taim keje- PONTENG! Ahaks! Umat kat sini taim tu boleh dikata suam-suam kuku je le... nak parking pun boleh pilih yang betol-betol ngadap pintu check-out Tak sangke la pulok hari minggu ghamey macam ni! Adehhhh....

Maria kate, "Ummiii... kalaulah bilik kakak cam ni best kan ummi kann ummi kannn, kannn..." Dah, dah... rase nak fengsan sekejap. Lampu beetle tu je dah RM29.90 tau! *Dasar kudukut*

Tapi canerpun daku redha sebab pak ustad yang hajak ku pergi. Hengat senang ke dia nak bawak bini dia yang materialistik ni ke tempat-tempat yang boleh meng'papa-kedanakan' dia haha?! So misi kiteorang pergi ni sebab nak carik ganti kusyen kosi umah daku tulah. Maklumlah, sumenya dah penyet-penyet. Taulahhhh... pasal bontot daku beratlah tu sampai sume kusyen tu penyet *sedar diri okeh, bawak ngucap*

Pinggan yang ku carik-carik selama ini! Sekeping RM10 *sentap* Okeh, boleh banned IKEA skang.

Entahlah napekan... hobi mak ni memang sebok suke perati gelagat orang. Bile dah reramai tu, ternampak le satu minah ni sikit punye cantik macam model gayenye. Baju pun surely la sendat *ate cane nak bagi orang tau badan dia cantik dowh!* Dia punye sorong stroller baby dia tu kemain laju lagik macam anak sedare daku main anak patung dia! Alaaa... anak patung yang bile shumbat puting tu dia senyap, bile cabut puting dia melalak tuh! Laki dia dok berkejar kat belakang dengan muke gelisah... sian tak sian? Sian kat baby dan sian kat laki tu sebab dapat bini takde akai huahua...

Simple je meja makan ni kan... RM825 jek. Murah pulok?

Itu satu lagi.... hat ni klaka pulok!... Ate nama pun nak gi sopingkan Jenab? Tapi ko punye dressing macam nak pergi dinner akhir tahun company tu pesal? Ade yang tudung macam goni beras, ade yang berkilat memancor-mancor... pastu letak lak sepit bunga-bunga serabut dengan rumput ke lalang ataih tudung tu! Adehhh... mati-mati ku sangke ade burung merak terlepas dalam IKEA! Huahua... oops! Terngumpat pulak kan... aim soriiii...

Okeh... back to the story. Lupe diri sekejap. Konon nak gi carik kusyenkan?... udahnya satu haram pun tak beli sebab mahal pehtu takde design yang memenuhi citarase antarabangsa. So ape yang daku beli? Takdok apa pung! Akaka... Malas nak beratur kat queve yang dah macam ular tuh! Tapi ade gak la yang daku bawak balik dari IKEA tu... free lagik! Haa ni haaa... hahaha...!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Okehla tu kan...!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Friday, January 27, 2012

Projek MakeOver Blog: http://sejutachentakuin.blogspot.com/



Salam 1 Malaysia haha! Ni pun cite basi sebenarnya tapi baru nak publish. Pemilik blog ni nak saya godam blog dia jadik kaler merah so itulah hasilnya. Cite blognya berkisar pada general dan kehidupan sehari-hari so kalau korang nak terjah, silekan! *Sile klik pada gambar untuk ke blog beliau ye!* Zaaasss!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Thursday, January 26, 2012

Teman nak gi Mekah la weh! Weee...!


 

Haritu tetiba jek pak ustad tanye saya boleh tak kalau dia nak culik saya dari opis skjap pasal nak bawak saya gi Tabung Haji. Dia cakap perlahan sangat so saya tak berape dengar sebab pe nak gi sana tapi ujung-ujung ayat tu ada dengar perkataan umah, refinance so... saya assume ni nak settle berkaitan umah la kot ni kan. So saya dengan terkinja-kinja rela hati sedia diculik.

Tup-tup sampai sana baru dia bagitau yang sebenarnya dia nak registerkan saya gi haji dengan dia. Wahhh... nak terjatuh jap jantung! Yang lagi rase nak nanges tu sebab dia wat potongan gaji tiap-tiap bulan untuk sponsor saya... wahhh, rase nak berguguran ape yang boleh digugurkan okeh! Tayah guna Veet pun! *Konpem takleh derhaka lepas ni, haha...!* 

>
Kalau korang nak tau, inilah angan-angan saya sejak dari kecik tapi yelahkan bukan sikit duit pakai nak jadik tetamu Allah SWT tu. Dah bertahun-tahun saya berdoa agar diberikan rezeki ke sana (walaupun tau duit yang nan hado tu konpem tak dapat bawak saya ke mana pun, hehe...) tapi saya doa la jugak hari-hari. Alhamdulillah upenya ade gak rezeki saya ngeee...

Tapikan bawak bertenang... ni saya nak bagitau la kat korangkan... kiteorang punye giliran nak gi sana tu lagi 33 tahun atau lebih  tepat lagi tahun 2045 nanti! Hahahaaa....  Konpemlah dah dapat cucu nanti baru dapat merasa jejak kaki kat sana huhu...! *Itupun kalau nyawa ko panjang Farahhhh...! Erk! Sabo jelah!*

Takde ke sesape yang tak jadik pegi weh? Ade kuota kosong boleh kiteorang pegi awal sket haha! *Skeati je!*

  Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Wednesday, January 25, 2012

Wordless Wednesday: SENYUM! Tak perlu kata apa-apa...


 



Info: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description...

so this is mine.


  Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Thursday, January 19, 2012

Projek MakeOver Blog: Shiela Firdaus & Aieda


 



Lama sungguh i nak menwar-warkan projek make-ober terbaru mak nih. Kanper, Rayyan demam panas buat pertame kalinya dalam idup dia so mak cam baru de anak sorang le jadiknye, riso gile babas! Ni dah masuk hari ke-4 demam tapi masih tak surut so tu yang kena monitor jek.



Okeh, back to project, saya cume nak ucapkan mekaseh kepada kak Shiela Firdaus dan Aieda yang sudi menjemput saya menghuru-harakan template blog mereka-mereka itu, haha. Blog dorang ni banyak cite pasal kehidupan dan personal life yang dorang lalui hari-hari. Banyak info yang korang boleh dapat dari blog dorang ni so sile lah menyinggah okeh!

Notakaki saiz tujuh:
Haha! Skang ni manyak blog telah ku pink-kan! Yessszz!!! Hidup pink! *Tumbuh tanduk*

  Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday: Gong Xi Fa Cai!



 



Info: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description...

so this is mine.


  Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket