Monday, July 23, 2012

Home » » JJCM: Day 1 Ramadhan 1433

JJCM: Day 1 Ramadhan 1433


 


Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.


Salam Ramadhan readers! Ok tahun ni nak cube sahut cabaran Maria untuk habeskan JJCM versi Ramadhan ni sampai 30 hari. *Gile semangat* (Tahun lepas pun camtu gak tapi sampai 10 hari dah lembik sebab tak tahan tengok gambar makanan sendiri haha...) Tahun ni since day #1 jatuh hari Sabtu, makanya saya tak la ke bazaar. Kena pulak hari hujan sampai ke petang so saya pun punggah le dapo carik ape mende yang bleh dimasak. Akhirnya dapat gak idea ni- simple je wat roti john ngan goreng sosej ngan fries. Malaskan? Akaka... layan jelah...

Abes bekal sekolah Maria jadik mangsa. Alaaa... relaks la kan.. sebulan simpan nanti dah tak elok hehe... *alasan*

Roti john versi malas hahaha... dah macam batu belah batu bertangkup je dah pun!



  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

July 23, 2012 at 10:03 AM

uiks....sodappp tue.....hehehehhee....simple dimple aje..heheheh...

July 23, 2012 at 10:16 AM

ok sedap jugak tu...akak hari sabtu (hujan) tu pun bukak posa mkn nasi berlauk ikan selar msk taucu ngan sayur kangkung. pastu msk mee maggi.

July 23, 2012 at 10:19 AM

sedapp tuu! simple tapikan.. boleh buatkan perut bunyik2 tau.

July 23, 2012 at 10:29 AM

@oshin-jamelHehe... seb baik tak kutuk malas akaka...

July 23, 2012 at 10:29 AM

@SallyKiteorang tak makan nasik taim berbuka. Tu yang kena pikir sesuatu yg bukan nasik. Seb baik bekal maria ade hahaha...

July 23, 2012 at 10:30 AM

@Farah ShamsudinHehe... cicah ngan cili sos pulak tu muahaha...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket