Thursday, March 15, 2012

Home » » Sape nak nengok antu? Ngeh, ngeh...

Sape nak nengok antu? Ngeh, ngeh...



Betul keeeeeee korang berani nak tengok ni haaaaa...??? Hehehe.... Sebelum ku tayang gambonye bior le ku bagi kepsyen sket pasal gambo tu ye : -

Gambo ni diambil oleh kawan pak ustad kat dalam kilang. Ekcelli bukan le sesaje je kawannya tu nak amek gambo mesin tapi tugas dia lepas budak-budak godam mesin-mesin dalam kilang tu, dia kena la amek gambonye sebagai bukti yang benda tu dah completekan. So dalam bebanyak gambo tu, ade dua keping gambo yang agak mistik. Bile dia dapat kesan objek pelik dalam gambo tu, dia pun bluetooth kat tepon pak ustad dan soh dia tengokkan ape mende tu. So... inilah resultnya: -


Kalau korang perasan, kat atas mesin tu cam ade asap yang menyerupai kelawar berkepala ala manusiakan? Okeh... skang kite pegi ke gambar yang kedua: -


Korang nampak ke ape yang daku nampak? Mak daku kate cam pompuan tapi ku nampak cam mat rock mati eksiden ke hape je huhuuu... Untuk pengetahuan korang, gambo kedua ni amatlah payah untuk ku upload ke dalam laptop ni. Manyak kali ku imbas phone tapi kuar status image ni tak dijumpai dalam phone (walhal ade je icon dan nama file kat situ). Ade la dekat 6,7 kali akhirnya dapat jugak ku upload. Pastu takleh bukak la pulak filenya. Puas daku cuba pakai Paint, Photo Editor, Photoshop... sumenya takleh. Pastu guna apentah dah lupe barulah boleh tapi makan masa sampai petang gak la dari pagi!

So... daku tak taulah camner pendapat korang. Sendiri tengok dan nilailah ye. Cuma yang saya tau, semenjak dua menjak ni, kat bahagian kilang dorang ni memang dah ramai yang pengsan sebab terserempak ngan pocong. (Saya dah tengok gambo pocong tu dalam phone pak ustad tapi tak bluetooth) Kali ni je imej dia bentuk lain pulak. Owh ye... tempat ni yelah sebuah kilang perusahaan automobil yang terkenal kat Malaysia dan terletak kat Rawang so pandai koranglah meneka kat syarikat mana gambar ni diambil ye hehe...

Notakaki Saiz Tujuh:
Gamaknya nape makhluk ni tetiba mengganggu pekerja kat situ ye? Walhal dah hampir 13 tahun pak ustad keje kat sana tapi tak pernah lak jadik benda-benda mistik nih? Wallahualam!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

8 comments

March 15, 2012 at 9:36 AM

serammmmnye kak!!!huhuhuhuhuhuh...

March 15, 2012 at 10:07 AM

SEREMNYER....mcm tau jer kilang tu..PERODUA ye kak farah?

March 15, 2012 at 10:53 AM

@oshin-jamelMalam ni jaga2 yee... hehehe..

March 15, 2012 at 10:53 AM

alamak, seramnya

March 15, 2012 at 10:53 AM

@Ibu DarwisyHehe... shuuuuut!

March 15, 2012 at 12:53 PM

hihi.. mcm photoshop jer.. jgn marah..

March 15, 2012 at 1:55 PM

@fuzoreHee tak marah. Kitepun rase camtu tp weird sbb kwn somi tu snap gambo x masuk pc lg terus bluetooth dlm phone somi so tu yg menjadik tanda tanye... ade applikasi Photoshop Express dalam tepon tapi rasanya kalau nak wat sume dlm phone cam susah jek tak kan? Hmmm.. wallahualam!

March 15, 2012 at 1:55 PM

@Tina OthmanAmek bantal cepatttt!!!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket