Monday, January 30, 2012

Home » » AMARAN! Jangan pergi IKEA hari minggu!

AMARAN! Jangan pergi IKEA hari minggu!



Ye.. ini peringatan bersama ye. Sile JANGAN pergi IKEA pada hari minggu atau pada hari coti. Daku pegi hari minggu hari tu, humang aii humat punyelah ghamey tak hengat! Dah macam nak gi melontar pulak rasanya *ewah!*

Mak minat gile okeh kosi ni! Sungguh memenuhi konsep English Garden untuk ghumah baru nanti!*Verangan* 

Bile dah ghamey yang pegi, paham-paham jelah... opkos parking pun takde. Seb baik Kenariku sungguh fleksibel, boleh celah tempat yang bukan parking lot punnn...! Ahaks! *Jangan tiru aksi itu ye*

Kosi ni mak cop untuk bar dapo mak nanti *Tak habes-habes ko verangan Farah oi!*

Daku penah datang sini dulu tapi mase pegi dulu tu taim keje- PONTENG! Ahaks! Umat kat sini taim tu boleh dikata suam-suam kuku je le... nak parking pun boleh pilih yang betol-betol ngadap pintu check-out Tak sangke la pulok hari minggu ghamey macam ni! Adehhhh....

Maria kate, "Ummiii... kalaulah bilik kakak cam ni best kan ummi kann ummi kannn, kannn..." Dah, dah... rase nak fengsan sekejap. Lampu beetle tu je dah RM29.90 tau! *Dasar kudukut*

Tapi canerpun daku redha sebab pak ustad yang hajak ku pergi. Hengat senang ke dia nak bawak bini dia yang materialistik ni ke tempat-tempat yang boleh meng'papa-kedanakan' dia haha?! So misi kiteorang pergi ni sebab nak carik ganti kusyen kosi umah daku tulah. Maklumlah, sumenya dah penyet-penyet. Taulahhhh... pasal bontot daku beratlah tu sampai sume kusyen tu penyet *sedar diri okeh, bawak ngucap*

Pinggan yang ku carik-carik selama ini! Sekeping RM10 *sentap* Okeh, boleh banned IKEA skang.

Entahlah napekan... hobi mak ni memang sebok suke perati gelagat orang. Bile dah reramai tu, ternampak le satu minah ni sikit punye cantik macam model gayenye. Baju pun surely la sendat *ate cane nak bagi orang tau badan dia cantik dowh!* Dia punye sorong stroller baby dia tu kemain laju lagik macam anak sedare daku main anak patung dia! Alaaa... anak patung yang bile shumbat puting tu dia senyap, bile cabut puting dia melalak tuh! Laki dia dok berkejar kat belakang dengan muke gelisah... sian tak sian? Sian kat baby dan sian kat laki tu sebab dapat bini takde akai huahua...

Simple je meja makan ni kan... RM825 jek. Murah pulok?

Itu satu lagi.... hat ni klaka pulok!... Ate nama pun nak gi sopingkan Jenab? Tapi ko punye dressing macam nak pergi dinner akhir tahun company tu pesal? Ade yang tudung macam goni beras, ade yang berkilat memancor-mancor... pastu letak lak sepit bunga-bunga serabut dengan rumput ke lalang ataih tudung tu! Adehhh... mati-mati ku sangke ade burung merak terlepas dalam IKEA! Huahua... oops! Terngumpat pulak kan... aim soriiii...

Okeh... back to the story. Lupe diri sekejap. Konon nak gi carik kusyenkan?... udahnya satu haram pun tak beli sebab mahal pehtu takde design yang memenuhi citarase antarabangsa. So ape yang daku beli? Takdok apa pung! Akaka... Malas nak beratur kat queve yang dah macam ular tuh! Tapi ade gak la yang daku bawak balik dari IKEA tu... free lagik! Haa ni haaa... hahaha...!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Okehla tu kan...!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

12 comments

January 30, 2012 at 11:05 AM

ngape die jln cpt kak...gado ka?hehe

January 30, 2012 at 11:22 AM

tapi sonok jamu mata kat sana kann...

January 30, 2012 at 11:44 AM

@oshin-jamelBukan gadoh kot sbb pompuan tu senyum jek. Rasanya sbb dia nak cepat lalu dari crowded tu kot.

January 30, 2012 at 11:45 AM

@RashAtieJamu mata mmg besh yg tak besh jamu poket! Ahaks!

January 30, 2012 at 1:11 PM

lama KC tk gi Ikea. tk da menda nak carik. hihi.

January 30, 2012 at 2:19 PM

haha..kalo nak g ujung minggu ble..tapi kena awal gila..pernah wt mcmni..hehe..tapi gila rmi org kan..nak mkn meatball beratur panjang grr...

Jemput baca,
Arrowhead China Chips (Buah Ngaku)
atau
PHUKET : Destinasi berbulan madu

January 30, 2012 at 2:50 PM

@kakchik@ellaBtolkan? Kalau de mende nak carik br gi ko x abes duit!

January 30, 2012 at 2:51 PM

@mizzuraYe. Selepas subuh daku terpakcak dah depan pintu hahaha....

May 3, 2012 at 4:47 PM

Nak pegi jugak. Tehhehehe. Biasa pegi mmg weekend pun. Weekdays mmg tak dpt nak pegi. Jauh jenat. Tapi mmg tak dinafikan, orang bapakkkkk ramai. Nak makan meatball pun kena berebut sudu garfu. Jatuh sebentar reputasi ku sebagai wanita berhemah tinggi. Alhamdulillah. Ada le jugak cenderatangan drpd IKEA. Jimat duit beli pensel walaupun pensel tu asah 4 kali je dah habis. Yg penting ade cop IKEA.

May 3, 2012 at 4:53 PM

@LydSunshineKonpiden ke wanita berhemah tinggi tuww ahaks! Hmm kan bagus dapat pensil asah 4 kali. Kat umah ni tayah berasah 4 kali dah jahanam budak2 main roket2 pastu hilang dicelahan kerusi. Malas mak nak punggah! Bior le situ sehingga diberitahu kelak ye! Haha! Owh ye betul- yang penting ade COP IKEA! Maseh! ;P

June 29, 2012 at 12:04 PM

hahaha..dah macam hasben saya la sibuk nak ngumpul pensel ngan tape ikea. balik rumah bersepah anak buat main. maknya garu kepala..hahaha

June 30, 2012 at 7:52 AM

@wani scHahahaa.. ade gak spesis gituh yek? Biaselah tu... yg wajib mengemas IBU! Bapa ngan anak tau wat sepah jo!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket