Wednesday, November 23, 2011

Home » » Anak Pak Yusop kena tagged!

Anak Pak Yusop kena tagged!




Hahaa.. tak sangka dah lama dah tak kena tagged. Alih-alih minggu lepas dapat tau dah kena dahhhh...!!! Last kena 3-4 tahun sudah kot haha... *Gila lama orang tak ingat kat ko Farah! Sian kan, kan, kan...* Kali ni saya di'tag oleh Oshin. Meh tengok pe benda yang kena wat ni haa... : -


  1. Anda mesti pos peraturan-peraturan ini
  2. Setiap org mesti ceritakan 11 perkara tentang diri mereka..
  3. Anda mesti menjawab soalan2 yg telah mereka tag kepada anda dan anda mesti mewujudkan 11 soalan baru utk di tag kepada org lain.
  4. Anda perlu memilih 11 org utk di tag dan link mereka di bawah.
  5. Pergi ke blog mereka dan bagitahu mereka telah di tag!!!
  6. Anda tidak boleh tag org yg telah tag anda.
  7. Tiada hadiah jika anda di tag.. Hanya suka2... "anda ditanda JIKA ANDA MEMBACA INI" ANDA Wajib (aka BENAR,AMANAH DENGAN KEJUJURAN SEMUA) telah ditandai 11 orang.

Ooo gitu ye. Kite mulekan skang: -

Soklan 1: CERITAKAN 11 PERKARA TENTANG DIRI SENDIRI
Mencabar gak nih. Kang cite ober-ober orang kate riak lak kan akaka. I'll terai, i'll terai...

  1. Saya ni anak bongsu tapi tak manje tau. Ngade jek!
  2. Saya suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuke PINK! 
  3. Walaupun saya ni keturunan mat saleh tapi saya sorang je dalam adik-beradik yang muke macam maid indon + filipina. Mak kate mungkin sebab dia terlampau banyak tengok muka tukang kebun mase ngandungkan saya dulu kot! Dia siap bagitau entah-entah mak tersilap amek anak orang lain kat hospital dulu kotttt!!! Huaaaa... mak jahaattttt!!!!
  4. Saya budak yang kreatif *Kan dah kate dah. Ni tanda-tanda awal nak riak la nih!* Saya pernah dapat maaaaaaanyak anugerah seni sebelum tawen dulu. Since dah tawen, nak pegang berus pun tak dapat. Adelah berbelas tahun dah tak meng'involve'kan diri dalam aktiviti seni ni. Huhuuuu....
  5. Saya sangat PUNCTUAL orangnya. Kalau berjanji ngan saya atau saya berjanji ngan orang... selalunya saya akan pastikan saya sampai dulu.
  6. Saya sangat mementingkan KETELITIAN dan KEKEMASAN. So kalau saya nampak ade something dah men'cacat'kan sesuatu benda, saya OTOMATIK hampe!
  7. Dari kecik sampai beso makanan feveret saya taknah berubah- Pizza dan sate!
  8. Saya pengidap migrain tegar cuma dah tua-tua ni dia pun dah beransur ilang. Kalau tidak tu, dalam seminggu wajib 4 hari kene attack. Pastu kalau kena, sampai je umah taim balik keje terus pengsan depan pintu. Pastu sedar2 dah pagi. Mak memang suke biarkan saya tido depan pintukan, kan.... *Dia kata dia kesian nak panggey saya. Tapi yang sebenarnya dia tak larat nak hangkut anak dia yang menyamai berat sekor tapir ni lah tu!* (Anggapan reka sendiri)
  9. Saya gile KUCING! Tolong jangan bagi saya kucing atau saya akan gomol dia!!!
  10. Saya bukan jenih boleh dok diam lebih dari 1 minit. Mesti ada benda yang nak dibuat!
  11. Kalau saya tido, saya memang PANTANG orang ganggu. Kalau ganggu gak-Nahas! Heheh!

Hmmm... okay now kena jawab soklan dari Oshin pulak: -

1) Apa yang anda tao tentang oshin.
Kacang eh tuuu... sorang single mother yang sangat comel hehe!
 
2) Nom feveret anda adalah .... knpe pilih nom tersebut ? 
No. 2. Sebab: Entahlah... it's just instinct. Tiap kali kena choose number kalau pilih no. 2 mesti dapat benda best *Tipu... selalu no 6*  Peksa pun selalu dapat no. 2. *Lagi la tipu* No. giliran SPM pun 2020. Lahir pun hari yang ke-2 dalam bulan Julai... hehe...

3) Apakah habit yang x boleh dibuang sampai sekarang?!
Tido mesti peluk bantal busuk Garfield yang mak beli dari umur 16 tahun haha!

4) Lagu yang paling diminati adalah ...... 
Wat masa ni takde. Dah lame tak mengikuti perkembangan muzik. Dulu taim anak dare kan kuat berangan. Taim tu berlambak la koleksi lagu pilihan haha!

5) Perkara yang x dijangka oleh anda tp anda boleh melakukan tnpa sebarang pertolongan
Beranak!!!

6) Pada umur berapa anda dapat lesen ?
26! Itupun sebab insiden kena ragut yang boleh wat berani nak amek lesen gak. Kalau tidak haram! Pegang stereng je dah gigil so naik turun bas jelah jawabnye!

7) Pengalaman pahit ketika memandu? 
Orang suke langgar kete saya. Saya tak nah lagi langgar kete orang. Okeh tipu. Ade sekali tapi tu pun sebab kete depan tu brek mengejut tetiba dan takde pe pun yang terjadi.

8) 4 perkataan tentang oshin yang terlintas dipikiran anda sekarang
  • Comel
  • Ibu kepada sorang lagi budak comel bernama Acha
  • Kuantan
  • Jepun! (hahaha... jangan mara haaa...)

9) Impian apakah yang masih x tertunai lagi ?
Nak tinggal kat umah yang ade laman besar, ade kolam ikan dan ruang dapur yang luas!

10) sapa yang pikat suami/pakwe?anda @ pasangan anda?! hehehe
Kalau nak ikutkan... dua-dua pun cam tak je kah, kah! Sebab pilihan kedua-dua belah pihak keluarga. Tapi yang break the ice of course la Pak Ustad! Kalau saya yang mulekan cam miang la pulokkan!

11) Sebelum wat entry nie , anda tgh wat ape ek?!
Baca blog Oshin pastu terkono juooooo.. akaka....


Orait.. jeng, jeng, jengggg... skang tiba masanya untuk menembak 11 orang pulak haha! Sile telan air liur skang: -




Wokeh! Skang masenya untuk saya plak bagi soklan untuk ke-11 bloggers malang bertuah ini ye, ahaks! Sile jawab. Soklannye berbunyik: -


  1. Korang sayang tak kat saya? (apa punye soklan daaa... kurang kasih-sayang!)
  2. Apa yang menyebabkan korang amek keputusan berani mati untuk melawat blog saya yang poyo ini?
  3. Apa yang korang tau pasal saya? *Ngengada*
  4. Apa yang korang rasa masih kurang dalam blog saya ni?
  5. Bile korang dapat tau kena tagged, ade tak rasa cam nak bunuh diri?
  6. Ni soklan peribadi sket- Pernah tak korang terkentut kat public? (Heheh! Jawab jangan tak jawab!)
  7. Berape kali korang gosok gigi dalam seminggu?
  8. Artis mana yang korang paling nyammmmmpah sekali... kalau boleh rase nak tendang, tendang kat dinding?
  9. Pada saat korang tulis ni, korang de berhutang tak ngan sesape?
  10. Bile first taim korang jatuh chenta? *Wahhhh!!! Overrnye mak!*
  11. Pernah tak korang jatuh depan orang ramai? Kalau iye- angguk kepala pastu tulis apa yang korang wat lepas tu. Kalau tak pernah, geleng kepala skang jugak pastu tulis 'Tak pernah'.

Akhirnya! Lepas dah utang den ngan mek Oshin nih! Hahaha... legaaaa....! Apo tunggu laei? Yang kono tagged tu copek jalankan tugasan anda skang! Heheh!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

8 comments

November 23, 2011 at 1:08 PM

Salam farah...
adoiiii.... pengsan akak sekejap!!

ala... susahnya tugasan ni... hahaha macam mana pulak boleh tag kat akak ni...
uikkkk!! soalan pun berani matiii.. uiii..kalau jawab ni... pengsan!! nak-nak soalan tang terkentut tu... TUUUUTTTT!!! macam tau-tau aje ye!

walau macam mana pun tugasan harus dilakukan dgn amanah dan jujur pulak tu ye!!...

terima kasih tag akak ( dgn tangan yang mengeletar dan mata terkebil - kebil membawa tak pulang... huhu )
tugasan yang berat ni farah...
akak ambil dulu.. ye.. nanti akak fikirkan bila nak mulakan tugasan ni..
Thank You.. Muahhhh!! (dalam sedehhhh.. hhuhuhu)

November 23, 2011 at 1:34 PM

@AZLITA AZIZHahahahaa.. klaka la akak ni. Bukan apa, nak bagi akak relaks jap dr memasak sekali-sekala. Take your taim sis. Anyway moga berjaya! (Lebih2 soklan psl kentut tu okeh! Haha)

November 23, 2011 at 2:23 PM

hahahahaha.....kentut berbunyi@x kak..hehehhee....lawak la kak....

November 23, 2011 at 3:54 PM

@oshin-jamelManaleh soal lagiii.. Oshin dah soal lebih 11 dah tu. Lain kali pulak ye (alasan taknak jawab haha!)

November 24, 2011 at 11:40 AM

pernah gak kena tag...tp tak berkesempatan nak buat pun...marah orang mengetag ema ni...hehehe

November 24, 2011 at 12:54 PM

@MamaEmaHahaha... jgn le marah... ini cume untuk mengeratkan silaturrahim je dan sonok2! So wat tugasan pun kena taim sonot k! Wink! Wink!

November 24, 2011 at 2:23 PM

awak suka gila kat kucing ye? ke suka kat kucing gila? ke naik gila sebab suka kat kucing? eh? heheh~

saya punye feveret pun sate. boleh duduk mengadap berpuluh cucuk sekali harung!

November 24, 2011 at 2:37 PM

Hahaha... gile kucing? Kucing gile? Mana-manalah yang sesuai hahaha! Ye betul tu. Kalau dah ngadap sate, jangan le sesape tegur. Pencurik masuk umah pun konpem tak perasan!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket