Wednesday, October 19, 2011

Home » , , » Hari Usahawan & Sukan Rakyat SKDK 2011

Hari Usahawan & Sukan Rakyat SKDK 2011




Yessszaaa... marilah kite kuarkan stok-stok lama yang diperam ye, hahaha.... Event ni dah seminggu berlalu pun. Hari Usahawan ni first taim gak la dengar sebab mase zaman sekolah aku dulu rasanya takde plak usahawan-usahawan ni. Yang konpem ade hari kantin. Haaa... itu hari memang amat aku suke! :hua: Har! Har!




Dolu-dolu, bile lagi seminggu nak hari kantin, cikgu dah setat pakat jual kupon kat murid-murid sebab mase hari kantin tu takde urusan jual-beli guna duitnye de. Taim tu aku ngan abang aku satu sekolah so mak akan bagi sorang RM5. Wahhhh... mase tu RM5 tu macam waaaa hebatnyaaa duniaaaaa...!!! :13: (Maklumlah, gi sekolah pun takde duit belanje. Yang ade cume bekal air. Lapo kalu balik umah nanti baru makan, huhu...)











Yang best sebab nanti sume makanan ke, pakaian, buku... sumenya akan didermakan oleh ibubapa. Kire cam sebenarnya nak beramal untuk sekolah la kan. Mak aku dah sure akan buat sandwich ikan bilis yang super super sedap itu. :wow: Nanti mak bagi aku separuh, abang aku separuh untuk bawak sekolah. Pastu bile sampai sekolah, aku misti nak intai booth yang letak sandwich mak aku laku ke tak hahaha... (Lagi satu pasal mak aku soh perati tupperware dia yang bertanda 'Dolly' tu jangan bagi ilang :33: akaka...)

 






Bila aku dah darjah 4-6 kat sekolah- wahhh.. taim tu aku gleme der! Dahla pengawas, kena pakai skirt lak tu maka terserlah la ke'anak-orang-putih-an' aku tu haha. :03: Lagi satu gleme sebab aku join kumpulan pancaragam sekolah yang kire sape masuk group tu memang dasatlah kau (taim tu lah pun!). Mase hari kantin, tugas yang selalu aku dapat ialah tukang amek ucapan sebab aku kena jaga booth DJ. Tapi DJnya kawan akulah sebab aku ni pemalu orangnya, ngeeee.... Tapi yang paling best yelah ade macam-macam makanan la pastu murah-murah pulak tu! @ipin01 Pehhh...!!! Nanti bile habes sume acara selesai, aku ngan abang pun balik la umah dengan tupperware bertanda 'Dolly' yang dah kosong itu.


Tapi itu dulu-dululah. :06: Skang ni takde lak aku dengo wujudnya hari kantin kat sekolah. Mungkin la kot dah tuko namenye ke Hari Usahawan ni tak tau le. Cume hari tu aku rase takla semeriah mase zaman aku sekolah dulu. Yang bukak booth pun 4-5 orang cikgu je kot aku rase. Tu pun depa bukan dapat dana dari ibubapa cam dulu. Sebab tu kot sikit je gerai yang ada. Harap-harap lepas ni adela hari kantin sebab aku sangat suke beli makanan tayah hulur duit! Ahaks! (Walhal same je kan nak dapatkan kupon tu kena kuar duit gak hahaha!)

Ni je shot feveret aku haritu. Takde mood sebab makanan tak banyak. Kena balik masak jugak! Huk! Huk!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

October 19, 2011 at 9:58 AM

tgk entri ni teringat zaman budak2 time ada sukaneka

cantik gila gambar2 tu, suka sangat hehe

October 19, 2011 at 10:31 AM

Ak-ah kan... baru tingat. Zaman kite dulu dipanggey hari kantin dan sukaneka. Owhh rindunyeeee kan, kan, kan...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket