Tuesday, September 20, 2011

Home » » Review: Qasar Saba Restaurant

Review: Qasar Saba Restaurant



RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar


Semenjak dua menjak ni, kat area umah aku ni makin banyak lak restoran-restoran pak arab. Sesungguhnya ianya amatlah mengganggu mental dan batin sebab tayah lalu depan restoren, tengok signboard je pun dah meleleh-leleh ayaq lioq membayangkan sedapnya nasi mandey dan kelembutan ayamnyaa... uarghhhh!!!


Mase raya ke-3 haritu, bersempena ngan enibeseri aku ngan pak ustad yang ke-12 ngeee... kiteorang gi dinner kat satu restoren arab yang agak baru jugak la. Rasanya kurang 2 bulan restoren ni baru dibuka kot. Haritu aku order Mandey Rice & Chicken, pak ustad lak order roti ape ke name ntah (dah lupe haha) tapi basically ia adalah roti yg dibakar dengan habbatus-sauda kat atasnya. Pastu makan dia cicah lak ngan kuah cam ala-ala kari kambing tapi lain sket la. Air yang pak ustad order sangatlah sedap yeitu Honey Dew Shake, nyesal okeh tak mintak tu!


Overall servis dia memang cepat. Makanan dia toksah cakap la- memang best! Satu keistimewaan mana-mana restoren arab yang aku penah pegi la kan, normally dorang ni akan kire lebih kurang dan yang sikit-sikit tu dorang halalkan je. Tapi selalunya yang sikit-sikit aku ade gak 5-6 hinggit dibaginya diskaun! Haritu gak rezeki kiteorang agaknya, dorang hadiahkan sebungkus kurma yang tak pernah aku jumpe kat Mesia ni. Kurma dia cam direndam dalam madu ke ape tapi memang la sedap sebab lembut je makannye.


So bagi korang yang suke makanan arab, mehla singgah sini. Kedainya same row dengan restoren Khan Baba yang pernah aku review dulu dan sebaris gak ngan kedai 99 Speedmart di Jalan Jernai, Kuala Lumpur. Macam yang aku selalu tulis dulu, kalau rase nak belanje aku, aku okeh aje bebila!!! Theee...!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

4 comments

September 20, 2011 at 9:05 AM

perh..hebat sedap giler..!!

September 20, 2011 at 9:21 AM

Hehe.. ade lg satu kedai.. keeeee 2 lagi kedai kot blom review. Tungguuuuu... ahaks!

September 20, 2011 at 10:11 AM

sedapnya mandy chicken, saya suka makanan arab ni, the best lah

September 20, 2011 at 10:55 AM

Kan Tina kannnnn... heheee...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket