Monday, September 19, 2011

Home » , » Cite hari raya yang dah basi haha!

Cite hari raya yang dah basi haha!



Hehe... basi tak basi, aku nak gak cite! Tapi sebenarnya takde mende pun nak cite akaka... Tahun ni cam selalu gak pepagi gi beraye umah mak aku la dolu since 5 minit je dah sampaikannn... Selalunya taim aku datang takde sape yang datang lagi tapi tahun ni serentak kuarge abang-abang aku ngan uncle aku datang. Pe lagi penuhlah ghumah mak aku tapi best sebab bukan selalu dapat berkumpul reramai camtukan.


Ini anak sepupu aku- sooo x kesah orang punye haha!

Kan aku dah kate dia tak kesah. Releks je dia dok ngan abang aku sementara mak dia gi mencekik

Beraya dan bersalam-salaman

Beraye lagi.. ni sume cucu-cucu Wan Dolly

Ghamai tak? Haha... Atas sekali tu kuarge abang sulung aku, pehtu kuarge kakak aku, next kuarge abang 2nd, pehtu abang 3rd (masih available to grab haha) & lastly anak yang bongsu mustilah kuarge Farah Diba hehe... Kakak aku yg 2nd tak sampai lagi taim ni so takdelah gambonye. Tawon depan datang pagi ye, ahaks! Yg gambo last tu yelah mak aku aka Wan Dolly ngan adik dia.

Macam biase dari rumah mak baru kiteorang anak-beranak balik Klang pulak, umah mentua aku! Heheh... jeleskan, takyah who shoe is atau baling pinggan-mangkuk. Tiap-tiap tahun boleh balik beraye rumah dua-dua keluarga dalam satu hari jek haha!

Anak-anak buah pak ustad... excluding yang baju biru tu heee...

Menunggu nak beraye ngan atok!

Beraya sudahhh...

Raye lagi... heheee...

Dah dapat duit raye bleh gi main kat luar ye. Ibu-ibu sebok nak layan tetamu lak haha.

Bile dah masuk raya seterusnya, sementara sume masih cuti, kiteorang akan konvoi reramai gi umah adik-beradik pulak. So satu hari suntuk haritu kiteorang berjalan sesajelah bermula dari rumah aku kat Gombak ke Cheras, pastu Puchong sampai le ke Sepang.

Ni kat umah kakak ipar aku di Puchong

Ni kat umah adik ipar- first taim beraye kat sini tau sebab dorang newly wed hehe.. Budak-budak jakun giler naik llif, ade swimming pool bagai! Ahaks!.
 Okeh... lastly ini gamba yang paling istimewa haha! Ini gambar aku dapat mase gi beraye umah abang aku kat Segambut. Silelah lihat.... ngeee....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ahaks!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket