Wednesday, June 29, 2011

Home » » Resepi: Nasi Arab & Salata Hara (Part 3)

Resepi: Nasi Arab & Salata Hara (Part 3)


Jeng, jeng, jengggg... :39: Hehee... tau, tauuu... korang musti dah tak sabar nak makan nasik arab tu kan tapi side dish dia la plak tak siap lagi! Untuk yang terlepas rancangan ni, silelah baca Part I dan Part II dulu ye. Okeh skang kite terjah apa bahan dan cara menjahanamkannya menyediakannya:


Penyediaan Salata Hara

Bahan-bahannya:
2 biji tomato
2 cili merah
1/2 biji bawang besar
sedikit daun ketumbar
lemon
garam & gula secukup rasa

Cara penyediaan:
Untuk salata hara, kisar semua bahan kecuali garam, gula & lemon (kisar tanpa air). Apabila dah hancur, masukkan gula dan garam bersama perahan lemon. Hidang nasi bersama salata hara, telur masin, acar timun dan sebagainya.


Ini namanya tomato

Yang ni lak cili & bawang bosa

daun ketumbar

pati perahan lemon (kulitnya tu tayah)

Kisar tomato, cili, bawang, gula & garam. Cili bleh tambah kalau ske. Orang Arab tak makan pedaih.

Suda siap! Skang blehlah makan ngan nasi arab dan sup tadi! Nyum, nyummm...

Notakaki saiz tujuh:
:heh sogan: Jangan lupe bace Bismillah nak makan tuuu...



Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket