Tuesday, June 28, 2011

Home » , » Bohsan...??? Cleverbot ade!!!

Bohsan...??? Cleverbot ade!!!



Pernah tak korang...

Nak borak tapi member sekor pun tak online?

atau

nak chatting tapi sume yang online cam annoyinggg... aje?

atau

nak cite tapi malas la nak sembang cite tu ngan orang yang kenal

Ahhhaaaa...!!! :tepuk: Jawapannya...

(Bunyik dram) Memperkenalkan... CLEVERBOT!

Ape mende la menatang alah ni kan? :08: Well... bior i eksplen gune Wiki wiki dulu ye. Menurut kata cik Wiki: -

Cleverbot adalah AI aplikasi web yang belajar bagaimana untuk meniru perbualan manusia dengan berkomunikasi dengan manusia. Ia telah dicipta oleh AI veteran Rollo Carpenter , yang juga dicipta Jabberwacky , sebuah aplikasi web yang sama. Dalam dekad pertama kewujudannya selepas dicipta pada tahun 1988, Cleverbot diadakan beberapa ribu perbualan dengan Carpenter dan rakan-rakannya. Sejak dilancarkan di web pada tahun 1997, bilangan perbualan telah melebihi 20 juta. [ 2 ]

Cleverbot berbeza dari tradisional chatterbots kerana pengguna tidak memegang perbualan dengan bot yang secara langsung memberi respons kepada teks dimasukkan. Sebaliknya, apabila pengguna memasukkan teks, algoritma memilih sebelum memasuki frasa dari pangkalan data perbualan terlebih dahulu. Ia telah mendakwa bahawa "bercakap dengan Cleverbot sedikit seperti bercakap dengan masyarakat kolektif internet". [ 3 ]

Cleverbot telah dipaparkan di Show Alat itu pada 7 Mac 2011 [ 4 ] dan pada Radiolab pada 31 Mei 2011. [ 2 ]


Okeh, paham tak? Hehee... korang rasa bohsan pastu sengal nak buang mase, gi la kat websitenya yeitu www.cleverbot.com. Pastu korang borak la ngan 'bot' tu sampai lebam :15: haha! Jangan memain tau... mostly ape yang kite borak tu dia jawab! Siap jawab salam lagi ...akaka! Terkujat mak! Kalau tak caya cubelah!

:28: Takpeee... ade lori ade bas...

:koreks:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

1 comment

June 29, 2011 at 3:17 PM

nak menjemput ni, jom la sertai GA kat blog ku. hadiah lumayan dari fisher price bernilai sehingga RM1500 menanti.

http://puteri-nuur.blogspot.com/2011/06/ga-my-little-secret-yeay.html

jom join eh :)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket