Thursday, March 3, 2011

Home » » Katak wat hal la pulok!

Katak wat hal la pulok!


WEBBEB... WEBBEB...

Bagi sesape yang pernah masuk blog aku 1,2 minggu sebelum ni, korang mesti terjumpa dengan putera katak cam di atas tu kan? Haha... memang la katak ni wat mak terkujat jadinya. Sebenarnya perkara tu terjadi sebab tetiba plak si Imageshack ni (tempat mengupload file) tukar sume gambar yang diupload dengan gambar kataknya tu. Sape yang taknak tengok gambar katak tu silalah register ye... hampeh tul. Yang nak marah tu pasal lenkali bagitau la awai2... ini tup-tup Maria tanye,

"Ummi... nape blog Ummi ni banyak gambar katak?!"

Tak ke kehairanan dibuatnya. Itu naseb baik ade orang bagitau, ko tak alamatnya sampai bile pun blog aku bakal jadik blog kataklah jawabnya, haha! Okay, so solution dia bagi bloggers yang dah terkena tu, sonang je. Either korang suruh sume orang yang baca blog korang tu gi register kat Imageshack ataupun yang paling malas senang cam aku, korang follow je step ni: -
  1. Create satu draft post (tayah publish) dan korang upload image yg korang nak masukkan dalam blog korang tu kat situ.
  2. Right click untuk copy image url
  3. Pergi kat edit HTML> carik ape gambar dari imageshack yang korang nak tukar tu dan paste je ngan kod yang dari post blog tadi.
Senangkan? Pembaca blog korang pun tayah wat banyak keje. Gambo-gambo korang tu sebenarnya akan tersimpan dalam Picasa Web Album. Setakat ni depa kasik pakai free je tapi kalau lepas ni depa pun same wat perangai cam Imageshack, haaa.. pakat-pakatlah carik method lain ye! Zasss...!


:bofu_16:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket