Wednesday, October 27, 2010

Taiping Again- Part I




Haritu hubby ada kursus Sahabat Tiaf kat Kem Belia & Sukan Taiping. Macam biasalah:mRambut:, muka tak malu ni pantang dihajak memang nak hikut aje walaupun dah tau kang sah-sah diri tu kena ngadap kerenah anak-anak yang bosan dok terkurung dalam bilik hotel aje :17: haha. Kebetulan budak-budak pun elok je baru habes peksa akhir tahun so rasenye ok kot kalau dibawak jalan-jalan kasik minda tu berkembang sket. Ko tak sure asek hingat nak tanda mana, A? B? C? atau D?... itu belum yang subjektif dan karangan lagi, pehhh... tekanannnnn... :13:




Aktiviti-aktiviti membuang masa dalam bilik sementara menunggu waktu nak kuar makan!


Ekcelli kiteorang bertolak malam hari Jumaat so sampai pun dah kol 2 pagi so terus je tido. Besoknya pagi-pagi macam biasalah tugasan aku ni menghantar hubby gi kursus. Kali ni tempat kursus tu dekat je dalam 5 minit je perjalanan dari hotel tu. O lupe plak, kiteorang dok kat hotel yang same cam haritu, kat Taiping Golf Resort Condotel. Memula ingat nak terai hotel lain tapi memandangkan hotel ni yang paling dekat dengan tempat kursus hubby tu, so amek gak la yang ni. Lagipun ni hotel sahabat ustaz kawan hubby gak so senang nak kautim, :pandaGeli_03: hehe...




Hari Sabtu tu lepas bawak budak-budak gi makan kat Tesco (kat Taiping Sentral) aku ingat nak terai la carik Muzium Long Jaafar. Nengok kat GPS macam dekat je dari Tesco tu so nak terai la tapi hati ni tak berape konpiden sangat sebab mamat dalam GPS ni penah wat hal. Mase tu konon nak test (maklumlah mase baru beli jakun) pergilah anak-beranak ke Taman Negara. Dia tulis situ 2 jam aje perjalanan, upenyer sampai 6 jam baru sampai tapi itupun tak masuk ke dalam pasal sampai dah pukul 6.45 petang! :24: Udahnya balik KL balik! Kahkah! Siamang betul... tapi takper gak la sebab at least skang aku dah tau yang kite takleh percaya sangat ngan estimation berapa jam sampai oleh mamat GPS ni.


Masa zaman sekolah dulu sinilah tempat ummi melepaskan tension ngan kawan baik ummi, Rose, Ojie & Kotan, nak... hehee... Rindulah pulok!


Maria suke tempat yang ade Waterlily ni. Jenuh round 2,3 kali carik parking! Mak aku citer mase dia tinggal sini dulu selalu cina bunuh diri terjun jambatan dekat area lili ni. Bile aku tingat, terus aku ajak budak-budak balik! Hahahaa...


On the way nak pergi pulak, tetiba hujan mula nak turun dengan lebatnya maka aku ni yang agak lemah semangat terus jelah wat u-turn dan balik ke hotel. Tapi belum sampai hotel, ujan pun berenti la plak so budak-budak sume nak jalan-jalan taknak balik hotel. Makanya destinasi yang paling hampir mase tu dan aku yakin boleh sampai tanpa menggunakan talian hayat yelah ke Taman Tasik Taiping. Relaks la jap sementara budak-budak berlari-lari kat padang tu. Sure kaki dorang dah tak tahan kekejangankan, siannnn...


Habeh segala monyet, ikan sume lari menyorok terperanjat dengan huru-hara dorang dua ni bikin bile dapat lepas!

Rayyan baru bangun tido takde mood nak ikut kakak abang dia gi wat pencemaran bunyi dan huru-hara same. Sure dok terkial-kial memikir dia tido tadi punye lama sampai ke negara mana sudah????


Okeh, cukup dulu sampai sini ek. Hari besoknya aku akhirnya berjaya sampai ke Muzium Long Jaafar tu. Dan lagi best, ade banyak udaaaaaaaaaaaaang... hehe... Nak tau kene tunggu part-II! :mGelak:

:bofu_48:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Monday, October 18, 2010

Selamat Pengantin Baru Nadia & Razman!

First of all biar aku ucapkan 'Selamat Pengantin Baru' buat pasangan pengantin baru- Nadia & Razman. Nadia ni yelah anak kepada anak sedare arwah bapak aku. Haaa.. nak panggey ape tuh. Ntahlah, aku bab-bab salasilah ni memang problem sket nak bagi title, hehe. So pandai-pandai koranglah ye. blogger-emoticon.blogspot.com

Ekcelli dorang ni dah menikah sebulan awal dah tapi mungkin atas hal-hal yang tidak dapat dielakkan (lumrah artis biaselah manade masa lapang sangat agaknya... :mDuit:) so akhirnya pada 16hb Oktober 2010 berlansunglah majlis persandingan kedua mempelai di Villa Indah, Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur. Ramai le sedare-mare aku dari Perak yang datang sampai yang dah tak kenal pun ade, hehe. Biaselah, figure dah lari, :pandaGeli_13:ahaks!

Tema majlis dia ni ala-ala santai gitu dan aku cukup suka. Banyak la angle yang cantik kalau nak shoot tapi sori, hari tu aku memang letak gear sebab pertama- aku datang sebagai sedare dan kedua- malu sey sebab sure la ramai photog yang datang. So tayah la aku sebok-sebokkan diri aku kan. Mana lagi nak dokong budak yang baik itu lagi, hehe... (Tapi instinct aku mmg tepat pun sebab yang amek gambo dorang sumenye pegang dslr, cuma aku je yang pakai kamera kompak- itupun pinjam kamera mak! :mHaha: Ngee...) So pe lagi... layanlah hasil kamera kompak ni je, heheee... :mHihi:



Ini bukan aku yang wat so jangan tanye harga bape, hahaa...

Intai lauk ade lagi tak nak tambah, hehee...


Cube teka aku nak huloq gelaih ayaq tu kat sapa? Tekaaa... tekaaa...

Jawapannyaaaa... kat budak kenit baju merah tu... bukan hulor kat orang lalu-lalang ye!

Jangan maraaa.. keluarga Mak Teh ade bilik khas okehhhh...

Sungguh sebok nak berposingkan? Tak dapat amek gambar atas pelamin, atas katil pun okeh!

Tengah praktis carik angle

Rayyan ngan Wan dia

Cam Charlie's Angel kan? Tapi ni versi Islamik, heheh!

Flower girl yang melarikan diri! Hahahaa.. ngelat tol!

Abang flower girl aka tukang amek gamba

Kembar lain mak, lain bapak

Kalau soh berposing memangkan main hebat. Kalau soh tolong kat dapo, hampe!

Panas-panas rase cam nak terjun je dalam kolam tu tapi apekan daya, kang jadik mukadepan suratkabo la plak! Uhukk...

Comeikan mereka-mereka ini... sedare sapelah gamaknye.. hahaa...

Cam kenalkan si Nadia tu?? Haaa laaa.. dialah siRehan dalam Impian Sunsilk tu dan yang tengah bersiaran skang ni cite '8 Bulan'

Tengok brape punye ramai photog daaa... Tu blom campur hat depan ngan belah belakang aku ni haa...

Orang lain sebok amek gambo pengantin atas pelamin, dorang ni sebok selak makanan VIP, haha!

:girl_4:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Friday, October 8, 2010

Jamuan Hari Raya opis 2010!

Sekejap je rasenyekan, pejam celik pejam celik dah habes sebulan raya. Ganti pun tak sempat lagi abes apatah lagi nak pose 6! Huhuu..:mCry: tahun ni tak sempat la pulak nak pose 6 tu. Tulah coti keje lame sangat, masuk opis cadang nak pose sekali dah habes raya! Huahuahuaaa... Hmm, nampak gayanya tahun depan jelah pose 6 (itupun kalau panjang umur la kot, :mBerangan: hee...)


Tengokla... staff yg over mentekedaghah!!! Huahuahuaaa....


Acara yang paling ditunggu-tunggu oleh mak... oops! Anak-anak! Ngeee....

Sungguh mithali bossku kan, heheh!

Ini iron lady... encek Azmi yang punya!


Cubaan menggodam laptop aku okeh...






Layan tetamu sehingga ngantuk (walhal ngantuk sebab overdose makan nasik beriani!)

Ni client kiteorang yang jadik tetamu pertama! Terima kasih RMR Consult!


Orang yang paling penting, hehee... tanpanya sume sampah yang kiteorang wat sampai 10 tahun pun masih tersimpan dalam opis nih! Haha...


Pose istimewa dari BIG Boss heheee...




Runner yang sentiasa 'running'. Tapi bab makan dia bleh stay, ahaks!

Bertafakur sebelum makan (... atau mungkin sedang pilih yang mana nak makan dulu hehe...)

Tukang kutip utang brenti makan dulu. Lepas tu sambung kutip utang balik!

Anak buah AZDE yang paling kecik, Damia

Err... yg ni anak buah yang paling 'besar' kot, heheh!




Mase seminggu setat keje semula lepas sume orang cuti raya haritu kat opis ni wat jamuan sket la untuk client-clientnya yang banyak menyumbang tu kan, :pandaGeli_32:hehe... So cam biase gakla, bile ade jamuan, selain dari order dari katering, masing-masing pun contribute gak la sket2 bawak makanan sendirik untuk dijamu. Tahun ni tak berapa ramai la plak tetamu, agaknya sebab hujan ataupun ramai yang masih berpuasa 6 kot. Tapi kalau sebab pose 6, korang wajib bukak tauuu... :mWekk: Nabi dulu tengah dok pose enam bile orang jemput beraya je dia utamakan jemputan tu dari pose enamnya, hehee... Anyway, kepada sume yang sudi datang haritu mekaseh la aku ucapkan. :phonehappy: Insyaallah kalau Allah bagi rezeki lebih lagi tahun depan, kiteorang jemput lagi!











Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket