Wednesday, April 7, 2010

Home » » Hikmah bile ekon rosak, heheee...

Hikmah bile ekon rosak, heheee...





Itulah... kengkadangkan kite tak sangka dek kerana sesuatu, maka sesuatu hal lain bleh berlakukan? Ahhh.. susah ngat, senang citer contohnya cam yang berlaku pada saya nilah. Umah saya ni dah 5 hari ekon wat hal. Nak panggey orang baiki, encek hubby kate tayah sebab masih dalam waranti jadik kite cume panggey orang dari 'HAIER' tu jelah untuk repair. So ok, saya pun tunggu la sampai la 5 hari ni haaa.. tapi jangan kate spanar, tayar van orang repair tu pun tak datang2 jugak. Effisien sungguh after sales mereka itukan? Heheh!

Inilah gambar yang saya masuk Top 10 Finalist tu. Takla cantek ngat, amek ngan kamera kompak Oly SP320 yg kene curik tu je. Ohh rindunye ngan kamera tu!

Sempat posing lagi tu, hehee...


Ni kat balai galeri pameran

Makanya, dikala musim tengah panas ni maka encek hubby pun ajak la gi tempat sejuk so saya cadangkan la gi Bukit Tinggi since dia pun tak pernah pergi. Tapi saya takla teruja sebab saya dah pernah explore tempat tu mase saya masuk pertandingan 'Flora Fest' anjuran Malaysian Tourism tahun 2006 dulu. Alhamdulillah, walaupun tak dapat nombor satu, syukur gak sekurang2nya dapat gak masuk Top 10 finalist. Kembang idung wei nama saya disebut bile gambar saya kuar kat screen besar ngan dikerumuni wartawan2 media kat Putrajaya masa tu! Pastu siap display lagi kat ruang galeri top 10 finalist. Pehhhh... kenangan terindahhhh...


Dah bertahun tak pergi ghupenye skang ni nak masuk ke dalam umah Jepun, Inggeris & Taman Bunga tu kene bayor la plak ye. Masa zaman saya pergi dulu tayah la plak bayar. Ate encek hubby pun cakap tayah la kite gi naik tengok, dia dah puas tengok umah Jepun masa belaja dulu, huhuuu... So , kiteorang anak-beranak pun just dok lepak2 kat bawah jelah kat Rabbit Park tu. Cuaca tak berapa sejuk kat sana, maybe sebab tak berapa atas bukit sangatkan. So hubby ajak gi pusing2 je kat atas Genting. Masa ni la pulak ade ABPBH kat ataih nun tapi tak pulak jem. Saya dah risau jem tapi lain plak yang jadik. Baru sampai Gohtong Jaya, si Rayyan dah kasik hadiah kat saya yeitu beberapa kali muntahan yang menyebabkan habis baju dia dan saya dipenuhi dengan baki susu dan sekotak air sirap bandung Yeo's yang belum hadam ye. Huhuuu.. terpaksalah berhenti skjap kat atas tu untuk sesi cuci mencuci. Kesian Rayyan jadik lembik udahnya.


Dalam dok turun tu, sekali Rayyan nak memulakan balik sessi lontaran air dari mulut dia lagi. So hubby pun berhenti la dekat area2 jalan ke Batang Kali tu. Tengah dok carik parking sekali termasuk plak kat satu tempat air sungai yang cantik. Ramai gak la pengunjung bermandi-manda. Yang sebenarnya tak tau pun kat situ ade tempat untuk mandi-manda tapi airnya memang la nampak menarik. Malangnya pasal takde rancang maka masing2 tengok ajelah dengan hati yang berbunga2, huhuuuu.... (lenkali misti nak gi gak mandi kat sini, giler best air dia!) Nanti kalau ditakdirkan dapat gi sana saya upload gambar kasik korang terliur ok! Ahaks!

Rayyan takut ngan arnab, hahahaaaa... sian diaaa...



Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket