Friday, April 17, 2009

Puas hati.. memang puas hatiiii.. heheh!

Saya memang dah lama mengidam benda alah ni sebenarnya :pandaGeli_08:. Lebih2 lagi sebab dah lama saya baca review mengenainya dari majalah dan internet... pehhh lambat btol rasenyer nak launch kat Malaysia ni. Akhirnya yang dinanti pun tiba jue.. ! Itulah dia- Olympus E620 baruku, ngeee :mLove:! First skali saya ucapkan bebanyak mekaseh la kat kawan saya, Kelvin yang membantu saya mendapatkan gear ni. Emkoiiii.....! Bukan aje dia yang dapatkan untuk saya dengan harga yang best, dapat lak souvenir banyak giler! Pehhh, u mmg d great la lenchai! (Sesape nak beli kamera/gadgets, saye rekomen lenchai ni-buzz me,k!)

:mKening: Komen saya:
  1. Body dia lebih ringan- so sesuai la untuk wanita cute cam saye ni :mRambut:
  2. Dia ade swizel LCD monitor - which means= saya xyah baring, kuak lentang dan sebagainya untuk dapatkan shot yang kreatif dari below view
  3. :mCamera:Ada 6 Built-in Filter yang memang dasat giler (tayah susah2 saye perah otak yang memang x pandai ni kat CS3!) Filternyer termasuk Pop Art (untuk bagi vibrant kaler imej, specially produk laa...), Soft Focus (untuk bagi imej nampak cam dalam kabus pagi), Pale & Light Color (untuk bagi imej mcm kite kaler dalam pastel), Light Tone (untuk bagi imej nampak cam calm), Grainy Film (untuk imej hitam putih yang memang superb! Tayah susah2 hentak kepala kat CS3 nak dptkan imej B&W yang giler best) dan lastly, Pin Hole (untuk buat imej seakan ade vignette, cantik gile, x tipuuu..!)
  4. :mTorchlight: Ada Multiple Exosure Function- ape ke benda la menatangnye ye? Haa, ayat yang senangnyer ialah menggabungkan 2 imej dalam satu gambar. Maknanya katela korang amek gambo ghimau, pastu amek lak gambo muke korang, pastu overlay la.. jadikla muke Waris Jari Hantu, kui2! (Tu contoh aje!)Disebabkan dia ade FastAutofocus System, makanya keje nak menyenap gambo jadik mudah & laju giler babas! (Compare to E500 & E520 la)
Ada lagi la mcm2 lagi function yang best macam dia ade 7 point detection dan bla2.. tapi saya blom berpeluang nak bawak babe baru ni gi jengjalan so xleh ahnak bagi review 100%. So kalau korang nak tauapa yang menarik dengan lebih detail pasal E620 ni, silelah klik kat link under title tu. Mekaseh to Let'sGoDigital for the review!
Dah.. mak nak layan kamera ni plak! :mWekk:
Free Signature Generator

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Saturday, April 4, 2009

Di Suatu Hari Sabtu

Saya ni ekceli bukanlah suke sangat masakan segera sebab rasenya dah pastilah tak sesedap yang kite masak sendiri dari bahan yang freshkan. Tapi produk ni colleague saya yang rekomen haritu dan penah terai la wat ayam masak kerutub dia, memang bestla so harini saya nak terai masak nasi tomato ngan ayam masak kuzi dia la plak. Theee...



Untuk pengetahuan korang, nama brand dia yelah Seri Tanjung. Setakat ni yang saya tau ade dijual di Carrefour & Giant, tempat lain blom jumpe lagi, hehee... Memandangkan hari ni saya ade satu order nak disiapkan, so resepi segera ni memang SUNGGUH menjimatkan masa. Hehee... Komen juri: Saya lebih sukakan ayam kerutub dia kot sebab yang kuzi ni cam ade masam2 sket (saye x suke masam! Heee...) Untuk nasi tomato, kire bleh la sebab nama pun masakan segera kan so xleh la expect dia sedap cam kite masak guna bahan fresh.

Selesai memasak, sampai la sudah mase untuk saya deliver order untuk hari ni. Namanya Cik Hamidah dari Keramat. Dia order muffin ni untuk congrats adiknya, for ape purpose, lupe nak tanye, heee.. Anyway to Hamidah,tq a lot!


Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket