Thursday, May 21, 2009

Home » , , » PUTEH - Tinggal kenangan

PUTEH - Tinggal kenangan


Saya pun dah tak berapa ingat tahun berapa saya amek kucing ni. Mase tu budak yang jadik assistant saya kat office, Nurul namanya kata mak dia nak buang anak kucing. Disebabkan rasa kesian, saya offer diri untuk bela kucing ni yang saya beri nama, Putey (sebab dia 100% fully covered ngan bulu putih semata2). Makanya saya pun bela la Putey ni since then tapi bile saya pindah, saya x dapat bawak dia same sebab hubby x suke kucing, huhuuu:puteh_11:. Maka tinggallah dia bersama ibu angkat yang membesarkannya yeitu: ibu saya! Heee... sengihnampakgigi

Budak ni penakut orangnya (Orang? Xkan nak tulis 'binatangnya plak?' Lagi pelik!) Dia pantang terdengar bunyi sure dia amek langkah seribu, walaupun bunyi tu sebenarnya bunyi saya tengah panggil dia! (Teruk sangat ke suara saya ni? :puteh_23:) Dia jugak jarang dah balik umah semenjak berstatus 'romeo'.. maklumlah dah banyak umah bini nak kene singgah. Tapi harini memang mengejutkan la. Bila saya datang umah ibu saya, bau kencing dia merata2 kat dapur dan saya pasti bau tu saya kenal motifnya. Allah gerakkan hati saya untuk masuk dalam bilik mak saya dimana saya jumpa dia sudah x bernyawa di bawah lemari. Dah tertulis harini dia akan matikan, so saya xde la sedey ngat tapi yang saya kecewa sebab cara dia mati sama je macam kucing2 saya sebelum ni yeitu diracun! Saya heran la nape maseh wujud lagi manusia spesis kejam pada binatang kat dunia ni? Memang saya akui la sebagai pemegang status 'romeo' kucing saya ni mesti dah terjah dan wat gaduh ngan kucing jiran2 lain tapi itu sifat binatangkan. Bukannya dia ada akal pun. Tapi la ni manusia yang Allah bagi akal ni xleh pikir pun pasal ni, so mana lebih baik? Manusia ke binatang? Lu pikirlah sendiriiii...


:puteh_22:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

3 comments

May 21, 2009 at 4:50 PM

aku pon pernah gak mati kucing cam ni....sedih sesangat.............

May 21, 2009 at 5:49 PM

dah banyak kehilangan kucing sampai rehat sekejap dalam arena ni.. cuma belum lg pernah kena racun..
sedih woo..

May 22, 2009 at 12:09 PM

oh so. so sad to hear this. But the pic above reminds me of when my dog died as well. Something like that also. Sakit hati oh mau tengok. RIP Puteh.

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket