Friday, April 17, 2009

Home » , » Puas hati.. memang puas hatiiii.. heheh!

Puas hati.. memang puas hatiiii.. heheh!

Saya memang dah lama mengidam benda alah ni sebenarnya :pandaGeli_08:. Lebih2 lagi sebab dah lama saya baca review mengenainya dari majalah dan internet... pehhh lambat btol rasenyer nak launch kat Malaysia ni. Akhirnya yang dinanti pun tiba jue.. ! Itulah dia- Olympus E620 baruku, ngeee :mLove:! First skali saya ucapkan bebanyak mekaseh la kat kawan saya, Kelvin yang membantu saya mendapatkan gear ni. Emkoiiii.....! Bukan aje dia yang dapatkan untuk saya dengan harga yang best, dapat lak souvenir banyak giler! Pehhh, u mmg d great la lenchai! (Sesape nak beli kamera/gadgets, saye rekomen lenchai ni-buzz me,k!)

:mKening: Komen saya:
  1. Body dia lebih ringan- so sesuai la untuk wanita cute cam saye ni :mRambut:
  2. Dia ade swizel LCD monitor - which means= saya xyah baring, kuak lentang dan sebagainya untuk dapatkan shot yang kreatif dari below view
  3. :mCamera:Ada 6 Built-in Filter yang memang dasat giler (tayah susah2 saye perah otak yang memang x pandai ni kat CS3!) Filternyer termasuk Pop Art (untuk bagi vibrant kaler imej, specially produk laa...), Soft Focus (untuk bagi imej nampak cam dalam kabus pagi), Pale & Light Color (untuk bagi imej mcm kite kaler dalam pastel), Light Tone (untuk bagi imej nampak cam calm), Grainy Film (untuk imej hitam putih yang memang superb! Tayah susah2 hentak kepala kat CS3 nak dptkan imej B&W yang giler best) dan lastly, Pin Hole (untuk buat imej seakan ade vignette, cantik gile, x tipuuu..!)
  4. :mTorchlight: Ada Multiple Exosure Function- ape ke benda la menatangnye ye? Haa, ayat yang senangnyer ialah menggabungkan 2 imej dalam satu gambar. Maknanya katela korang amek gambo ghimau, pastu amek lak gambo muke korang, pastu overlay la.. jadikla muke Waris Jari Hantu, kui2! (Tu contoh aje!)Disebabkan dia ade FastAutofocus System, makanya keje nak menyenap gambo jadik mudah & laju giler babas! (Compare to E500 & E520 la)
Ada lagi la mcm2 lagi function yang best macam dia ade 7 point detection dan bla2.. tapi saya blom berpeluang nak bawak babe baru ni gi jengjalan so xleh ahnak bagi review 100%. So kalau korang nak tauapa yang menarik dengan lebih detail pasal E620 ni, silelah klik kat link under title tu. Mekaseh to Let'sGoDigital for the review!
Dah.. mak nak layan kamera ni plak! :mWekk:
Free Signature Generator

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

3 comments

April 27, 2009 at 2:41 PM

Farah..gile ko ngan kamera...kalau laki aku dapat gear nih..sah2 dia sayang aku lebih dr 1000X...tapi tak mampu aku nak bagi =))

A.Manan
April 27, 2009 at 4:19 PM

Brp Rm ekk. gear ni.. Rasa macam nak beli ..

April 29, 2009 at 4:42 PM

Lin= Tu naseb baik laki ko ske kamera. Cam aku laki aku minat kete sport, KONPEM mati idup balik pun aku mmg x dapek kasiknyer! :))

En Manan=Body dia RM2399 kalau kit RM2599.

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket