Thursday, November 20, 2008

Apa jenis darah anda?

Hehe.. musti korang herankan nengok entry ni. Lain macam plak. Alahhh sementelah aku tengah rest ni kan, aku post la something lain plak yang x berkaitan ngan muffin bleh? Bleh arrr.... Ekcelli email ni dapat dari sahabat lama, Rose Puteh. Aku tergolong dalam golongan darah A. Korang jenis apa? Heheee...



DARAH O

Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan.

Sekiranya menginginkan sesuatu, kamu akan! berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Ada kalanya kamu dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat. Selain itu kamu juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri kamu sendiri.

Oleh yang demikian kamu harus lebih bijak mengawal emosi diri mu agar tidak dikuasai dengan tekanan.


DARAH A

Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup kamu. Kamu gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan kamu juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan. Kamu bijak bergaul dengan individu di sekeliling mu dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan mu. Sikap sensitif, Sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri kamu itu melambangkan bahawa kamu tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang.

Walau bagaimanapun ada kalanya kamu agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat. Kamu harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja kamu itu, kesihatan diri pula yang terabai.


DARAH B

Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan mu. Kamu lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula kamu adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara.

Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, kamu lebih gemar melaksanakannya dengan cara kamu sendiri. Kamu adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri kamu untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu.

Kamu adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap kamu yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri mu dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Kamu harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.


DARAH AB

Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini. Kamu juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling mu berasa selesa untuk berdampingan dengan mu.

Kamu juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria. Namun ada satu perkara yang harus kamu perbaiki dalam diri kamu itu. Kamu perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri kamu sendiri.
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Friday, November 14, 2008

Sebok bangat + tak sihat!


Ye memang betul tu. Sepanjang minggu ni sampailaaa... ke minggu depan, konpem aku tak accept order. Cam somboooong je kan... tapi bukan! Minggu ni aku sebok uruskan kegiatan lain aku sebagai freelance photographer tak bertauliah untuk Tadika Perpaduan- satu untuk Majlis Konvokesyen & Tabikarama Daerah Sentul 2008 di Auditorium Bangunan RISDA Jalan Ampang dan satu lagi sambutan Majlis Perpisahan Tadika Perpaduan Taman Ibukota A,B dan C di Dewan Mesyuarat Taman Ibukota baru2 ni. Seronok sebenarnyer bile kite bercampur-gaul dan mengikuti aktiviti macam ni lebih2 lagi sebab anak akupun, Amirul terlibat sama dalam semua aktiviti. So bile cekgu meng'offer' perkhidmatan aku, apalagi! Inilah mase untuk aku carik pengalaman! Tak ada apelah yang boleh aku katekan, melainkan seronok sangat. Memang penat, lebih2 lagi aku terlibat sekali menguruskan kanak2 dan acara, kemudian balik sambung pulak tugas nak mengedit dan menyiapkan cd seperti yang aku dah janjikan ngan tadika. Sampai harini x sudah2 lagi keje memproses aku, appadaaaa...!



Sementelah gak minggu ni dari yang kecik sampai le ke umminyer sumenyer dilanda wabak demam+selsema+batuk... Mirul + sakit mata... so bertambah tak senanglah aku nak dok ngadap muffin kat dapur. Insyaallah lepas next week aku akan bukak balik order bile sumenyer dah beransur stabil, ok! Aku janji!
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket