Saturday, May 31, 2008

Trip to Ipoh!


Hehe.. lamenyer dah x jalan rasenyer. Yelahkan, dulu pregnant memang dah x larat pun nak g holiday ke hape, pehtu berpantang lak, then time masuk keje balik, balik umah wat muffin plak... xde mase lansung untuk diri sendiri. Tetiba datang lak jemputan dari urusetia Persatuan Bekas Pelajar SMTI ni nak wat reunuion dinner kat Ipoh, so aku pun attend la, apetah lagi si Big Boss merangkap drebar (hehe!) pun telah memberikan green lightnyer yang terang-benderang.. Yuhuuuu!!!! Windunyer kat SMTI!!!!

Ok, perjalanan aku bermula kol 2 lebih gituh. Al-maklumlah menunggu dari yang si kecik sampai le ke yang terbesar bersiap punyelah lame, ade je postponenyer. Udahnyer bertolak la lambat sket. Perjalanan lancar alhamdulilah walaupun ade ujan gak mase kat Tapah tapi masuk je Simpang Pulai, bermulalah episod jem di jalanraya. Perghhhh! Bosannyer! Ingat kat KL jerk! Akhirnya aku sampai ke Grand View Hotel kol 5:00 pm tepat.

Untuk sesape yang nak datang Ipoh, aku recommend hotel ni sebab walaupun dia cute- mute tapi aku boleh bagi 4 star lah. Everything's complete & bersih. Cume fridge dengan swimming pool je yang xde which buat budak2 bosan.. hehe! Nasib baik si Mirul awal2 dah packing PS2nyer dlm beg, so itulah je keje dia sepanjang hari. Si Maria lak angkut buku2 ulangkajinya, alhamdulillah.. sejuk perut aku! Hehee... Si Jebab lak?? Hmmm.. dia jadik good boy sebab sepanjang kat sane dia tido dan baik jer. Lega hati aku dia x meragam. Ko tak mau bengkak bijik mate gamaknyer disbbkan mengantuk + keletihan.

Malamnyer hubby terus hantar aku dan Maria ke SMTI yang dah 15 tahun ku tinggalkan! Humang aii, lain tol dah perubahan persekitaran, well developed la, alhamdulillah! Mulelah aku terkenang zaman2 sekolah kat situ dulu.. huhuuuu... pilunyer! Hati aku berdebar2 carik kengkawan lame yang datang... akhirnya! Arghhh, sedihnyer tapi seronok giler dapat jumpe ngan kengkawan lame! Walaupun batch aku cume 9 orang je yang datang (Campur Maria cukup la semeja tu 10 orang! Ahaks!) tapi meja kiteorang la yang paling riuh sekali! Har! Har! Mungkin sebab kiteorang batch yang kire latest2 edition gak la berbanding yang lain starting dari batch tahun 1973! Tapi apepun, pedulik hape kan.. bukan selalu jumpe!

So majlis setat kol 9:00 bile Menteri Besar Perak yang juge bekas pelajar SMTI tu datang dan merasmikan majlis. Selepas tu adelah nyanyian lagu sekolah (haha.. rase cam kat perhimpunan plak!) pastu dia tunjuk slide gambar guru dan pelajar dari tahun 1973 hinggalah sekarang! Fuhhh, syahdu betul. tapi yang paling best aku rase yelah bile bekas guru yang pernah mengajar Menteri Besar Perak tu naik ke pentas dan menceritakan pengalamannya mengajar beliau. Habis tu kami pun setat makan sambil diiringi persembahan dari bebudak SMTI skang ni yang nyanyi lagu nasyid. Lepas makan tu aku pun terpakse mintak diri sebab hubby aku dah pun sampai nak culik aku. Berat tol mase tu nak tinggalkan depa tapi what 2 do la omputeh katekan. So kesimpulannya, majlis ni memang best walaupun ade la bab x bestnyer dari segi management, tapi camnerpun yang penting aku jumpe ngan kengkawan lame balik! Mekasih SMTI!!!!!! MUAHHHH!!!!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Friday, May 30, 2008

Hepi Besday Amirul & Daniali


JUMAAT, 31hb May 2008- Lepas aje keje petang ni, aku mulelah bz dgn agendaku carik kek & makanan untuk majlis harijadi anak ke-2ku, Said Amirul yang dah berusia 6 tahun dan sepupunya Ammar Daniali yang berusia 14 tahun harini. Sebenarnyer si Mirulnyer besday hari Ahad tapi xperlah buat sekali dah alang2 sume orang pun ade kat sini. Yang aku nyampahnyer; tiap kali aku nak cepat time tulah misti jalan jem kat Highway Karak tu, tensen mak!!! Ate udahnyer perjalanan yang biasenyer 10 minit jer dah ler jadik 1/2 jam nak sampai ke umah.. hampeh tol!

Akhirnya dah settle membeli-belah sume persiapan, kol 7 lebih barulah dapat mulakan majlis. Alaa, wat kecil2an je.. cume kami2 je yang sambut. Bukan jemput sesape pun. Akupun x sempat nak masak ape2 so aku just beli KFC & kek aje. Pastu kakak aku watkan kek coklat versi leper dia & mak aku wat bihun ngan kuih seri muka. Majlis selesai dalam kol 8 gituh, aku pun angkut la budak2 balik umah dengan perut yang dah macam ular sawa baru telan sereban ayam! Huhuuu...

To Said Amirul & Ammar Daniali- Wish both of you the best of life dunia & akhirat, insyaallah!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Saturday, May 10, 2008

Hepi Mother's Day

'Hepi Mother's Day' buat bondaku, Puan Aminah @ Dorothy Wilfred Stokes... Segala perit-jerihmu membesarkan kami sekeluarga terlalu besar. Hingga kini aku belum temui lagi sesuatu yang sama nilai untuk membalasnya...

Allrite.. back to bisnez now. Harini aku dapat satu order dari return customer yeitu Cik Diana dari UPM yang nak bagikan surprise cuppies untuk mama dia sempena hari ibu esok ni. Lame dah aku x pegang tepung, haha.. rase kekok la plak. Tapi alhamdulillah jadik! Kalaulah x jadik, nayaaa....

Berbalik pasal citer hari ibu ni, aku ade la citer yang pilu sket nak kongsikan. Hehe.. Hmm, nak jadik citer ntah nape la plak tetiba sehari sebel
um nak hari ibu ni, aku ter'ambik' ati plak dengan teguran mak aku kat anak aku yang liat nak g skolah tu. So aku pun kononnya nak tido umah dia malam ni la untuk celebrate tapi disbbkan aku dah kene sampuk hangin, aku terus packing balik barang2 aku anak beranak dan balik terus umah aku tanpa inform mak aku tu dulu. Sampai malam aku senyap je dan biarkan mak aku tertanya2 sendiri yang aku ni dah hilang kemana siang tadi, pastu jadik ke tidak tido umah dia mlm tu. Sampai la anak sedare aku sms baru la aku bgtau yg aku x jadik tido sane. Ok, habis citer psl tu. Hari Isnin mase aku hantar budak2 kat umah mak aku sebelum g keje, ade 2 jambak bunga atas meja. Upenyer bunga2 tu hadiah dari anak2 aku untuk aku sempena hari ibu semalam. Tapi yang pilunyer sebab upenyer anak aku bagi duit kat mak aku soh belikan bunga untuk aku hari yang aku merajuk tu.. dan sedihnyer, mak aku pun g la belikan bunga untuk aku walhal mase tu aku kat umah tengah marahkan dia!
Ntahlakan.. dalam hidup kite nikan.. kengkadang ade je benda bodoh yang kite nak wat kan.. dan yang tak bestnyer sebab ia melibatkan orang lain. Aku harap korang jangan la jadik cam aku.. suke ngat wat benda bodoh! Huhuuuu...
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket