Sunday, August 10, 2008

Home » , , » Hari Sukan 2008 Mirul

Hari Sukan 2008 Mirul


Haa.. harini nak citer pasal sukan tapi bukan Sukan Olimpik nun. Ini citer pasal Sukan Tahunan Tadika Perpaduan Daerah Sentul 2008 yang diadakan kat Bukit Jalil. Amirul masuk 2 acara harini yeitu acara Kincir Angin dengan Kalung Perpaduan. Untuk pengetahuan sume, anak aku yang sorang ni dia punye semangat berlatih dah datang 2 minggu awal lagi. Pantang jumpe tempat lapang je dia lari, asal nampak jalan kosong je dia lari.. dan ummi dia yang semput ni la yang asek menyirap darah dok jage dia!! Tapi xperlah, dia kate sebab tahun lepas dia cume dapat no. 3 so dia nekad tahun ni misti dapat no. 1!

Acara bermula kira2 kol 8.30 pagi camtu. Oleh sebab mase pegi tadi aku x ikut rombongan bas sekolah cik kiah, so sampai2 jer, ape lagi... posing dulu laa.. hehee..! Udah tu bermula la acara perbarisan dulu.. diikuti dengan ucapan dari macam2 orang, pehtu doa.. dan perasmian majlis. Sambung lak dengan tarian pom pom kanak2 tadika.. cute jer.. hee. Pastu bacaan ikrar dari salah sorang peserta yang amek bahagian- memang tabik spring, hafal tu beb! Pergh! Aku ingat dulu mase jadik pengawas kat skolah Form 2, nak bace rukunegara atas pentas pun tergagap2 walhal dah hapal sebulan dah! Keh! Keh!

Dalam kol 10:00 am gituh barulah acara sukan pun bermula. Berdebar2 btol aku.. mcm aku plak yg masuk acara ek! Tp yelah kan, aku ni kan mengikuti perkembangan siMirul yang berlatih hari2 tu so bila btol2 aku plak yang jadik takut, takut hasrat dia x kesampaian! Selesai acara, akhirnya kumpulan Mirul dapat no. 2 untuk acara Kincir Angin dan saguhati untuk acara Kalung Perpaduan tu. Ekcelli dah bleh dapat no. 3 tapi terlambat beberape saat je yang wat jadik no. 4 tu. Biaselah kalau dah namanyer lawan dalam team, so redha jelah kan?

Mirul memang ralat betul la.. tengok jelah muke kelatnyer tu haa lepas acara. Berkali2 dia yakinkan aku yang dia dah lari laju tapi ade slack kat teammate dia yang wat jadik slow. X kesahla Mirul... Ummi x kesah ngat, yang penting anak Ummi dah cube dan Ummi tau yang Mirul dah wat yang terbaik.. Alhamdulillahhh... Tahun depan dah xde acara berkumpulan lagi.. haaa larilah ko, nak.. lari le laju2 sampai orang lain xleh kejor! Theee... Akhir sekali upacara amek hadiah kira2 jam 2:00 pm. Budak2 sume dah nak pengsan aku nengoknyer, mane ngan paneh lagi, penat.. siannn.. termasuk la anak aku ni haa... Dalam kete, lepas aku suapkan nasik, terus tertido sampai umah! Hehee..


Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket