Tuesday, July 8, 2008

Home » , , , » Minggu Pertama Julai Yang Bz..

Minggu Pertama Julai Yang Bz..

Hehe.. Cam lame rase x tulis kat sini. Mane taknyer, ade je benda lain nak kena settle... asal nak update blog je, time tulah keje pun banyak. Haa, ni hari baru la free. Thee.. So, aku round-up jelah ye ape yang telah terjadi sepanjang minggu ni (Ceh! Cam banyak ngat hal!)

02 Julai 2008 - Rabu
Cerita dimulakan dengan harini.. ape ye yang special ngat ngan hari ni.?. Haaa... pada 32 tahun yang lepas, pada tarikh inilah bondaku telah melahirkan seorang anak pompuan bongsu yang tersangatlah comelnyer (comeyy keew??.. kihkih!) kat spital besar Kuala Lumpur dan diberi nama Farah Diba. Yang mana apabila dewasanya telah berusaha untuk menjadi tokey muffin, kuang..kuang..kuanggg...

Ate takdelah sambutan mana pun sebenarnyer. Yelah, umur pun bukannyer mude lagi, aku plak sebuk menyiapkan order2 para customerku so habis2 pun hubby belikan sate ngan kek dan makan kat umah jer. Si kenit tu pun dok tido jer so better la tapau jer. Yang tak bestnyer, mase hubby kuar beli makanan tu, ada plak citer Seekers! Aduhhhhh!!! Maria lak dok jaga adik dia tido sambil tengok TV3 dalam bilik, so tinggallah aku sengsorang kat luar tu mengadap Seekers!!! Huawahaaa....! Elok abes jer citernyer, depa pun baru la sampai umah, sabau jelah! Tapi xper, ketakutanku hilang serta-merta bile melihat makanan favoriteku sampai, thee.. siap ngan kek Blueberry Cheese Cream lak tu! Perghh! Naik kolestrol mak!! Haa.. lepas makan budak2 just tiup lilin, nyanyi hepi besday, gitu2 jelah.. mekasih ye kepada 2 orang penyanyi ummi yang sungguh menggamatkan malam yang sunyi sepi tu! Hehee.. Dan inilah acara yang paling best, bukak hadiah!! Haha! Cam budak2!!.. Mekaseh la to my mom, hubby, anak2 yang mengingati besday isteri dan umminyer... muahhhs!! :) Also thanks to anak sedareku, Kit (tak sia2 aku jage & salin pampers dia mase kecik!) yang bagi kain lip lap dan sume friends n customers yang wished me haritu, toce, toce!

Mekasih anak-anak Ummi...

4 Julai 2008 - Jumaat
Huhuuu.. Ini hari amatlah sedih rasenyer. Citernyer sebab aku watkan order untuk Wawa. Dia nak bawa ke Melaka untuk majlis merisik tapi belum sempat merisik, dia sms bagitau yang deco aku dah lepuk...! Huuuhuuu.. sedihnyer hatiku mendengarnya. Ngape la dah bertahun aku wat tetiba lak jadik gitu! Tak lalu makan aku dibuatnyer sih! (Pergh!!) Bila aku fikir2kan balik, mungkin sebab malamnyer time aku bancuh icing tu tengah hujan lebat. Kalau ikut pantang-larang mak aku la kan, kalau nak wat royal icing ni, jangan wat waktu hujan atau cuaca sejuk, nanti dia cair (ada baker's yang pernah dengar pantang-larang ni x? Betul ke ek? Tapi ikut pengalaman aku memang gitulah!) Wawaa... mm... wuaaaa, maafkan dakuuuuuuu..!!!

5 Julai 2008 - Sabtu
Akhirnya tibalah hari yang ditunggu2 sekian lama.
Hari adik iparku, Sherley akan dirisik oleh jejaka dari Negoghi Sembilan! Hehee... Tapi sebelum balik Klang, sempat lagi tuh aku singgah jumpe kawan lameku, Ainurul Falah kat Yayasan Selangor. Saje la handkan dia hadiah besday yang tak seberape.. Besdaynyer pun same gak tarikh ngan aku. Dulu masa kat asrama, kiteorang ni dicap kembar. Mana tak, nama dahla dekat2 nak seiras, tarikh lahir sama, muke pun ade la sket2 nak same! Anyway; Ainurul, 'Happy Birthday 2u Girl!!..

Ok, skang back to cerita merisik ni. Ekcelli yang buat aku sibuk giler2 minggu ni pasal dok menyiapkan hiasan meja nilah. Belum memikirkan pasal ape design yang patut aku wat, ape flavanyer, apa saiznya.. maklumlah; 100% work mentua aku serahkan kat tangan aku.. haaa, serabut gak la! Baru aku tau susahnya nak jadi mak bakal pengantin! Huhu!! Alkisahnyer, ada la dalam 10 orang yang datang dari belah keluarga pihak lelaki tu. Banyak gak la lauk yang kami prepare untuk sambut depa haritu tapi aku tak sempat nak snap sebab sebuk melayan, sebuk membasuh, sebuk menghidang dan sewaktu dengannya.. hehe.. Mentua aku sediakan soto, aku bawak spagetti bolognaise dengan laksa tomyam (menyengat you!), kakak iparku bawa kuih bakar mini dengan kek lapis dan kakak ipar yang sulung bawa pencuci mulut. Muffins pulak aku wat 2 jenis yeitu satu Vanila Muffin dengan Strawberry Paste filling dan lagi satu Vanilla Muffin dengan Blueberry Paste filling. Pastu adik iparku lagi sorang belikan kuih-muih lagi. Kiranya memang sampai penuh mejalah dibuatnya. Nasib baik still ada tempat nak letak pinggan! Alhamdulillah semuanya selesai kira2 jam 5:00 petang waktu Mesia dengan selamatnya. Habis je majlis tu, sambung pulak doa selamat dan sambutan harijadi anak sedareku Jasmin, bakal pengantin; Sherley, aku ngan kakak iparku, Kak Ina.. sumenyer lahir dalam bulan Julai, huhuuuu...

Alhamdulillah & tahniah Sherley!
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket