Saturday, May 31, 2008

Home » , » Trip to Ipoh!

Trip to Ipoh!


Hehe.. lamenyer dah x jalan rasenyer. Yelahkan, dulu pregnant memang dah x larat pun nak g holiday ke hape, pehtu berpantang lak, then time masuk keje balik, balik umah wat muffin plak... xde mase lansung untuk diri sendiri. Tetiba datang lak jemputan dari urusetia Persatuan Bekas Pelajar SMTI ni nak wat reunuion dinner kat Ipoh, so aku pun attend la, apetah lagi si Big Boss merangkap drebar (hehe!) pun telah memberikan green lightnyer yang terang-benderang.. Yuhuuuu!!!! Windunyer kat SMTI!!!!

Ok, perjalanan aku bermula kol 2 lebih gituh. Al-maklumlah menunggu dari yang si kecik sampai le ke yang terbesar bersiap punyelah lame, ade je postponenyer. Udahnyer bertolak la lambat sket. Perjalanan lancar alhamdulilah walaupun ade ujan gak mase kat Tapah tapi masuk je Simpang Pulai, bermulalah episod jem di jalanraya. Perghhhh! Bosannyer! Ingat kat KL jerk! Akhirnya aku sampai ke Grand View Hotel kol 5:00 pm tepat.

Untuk sesape yang nak datang Ipoh, aku recommend hotel ni sebab walaupun dia cute- mute tapi aku boleh bagi 4 star lah. Everything's complete & bersih. Cume fridge dengan swimming pool je yang xde which buat budak2 bosan.. hehe! Nasib baik si Mirul awal2 dah packing PS2nyer dlm beg, so itulah je keje dia sepanjang hari. Si Maria lak angkut buku2 ulangkajinya, alhamdulillah.. sejuk perut aku! Hehee... Si Jebab lak?? Hmmm.. dia jadik good boy sebab sepanjang kat sane dia tido dan baik jer. Lega hati aku dia x meragam. Ko tak mau bengkak bijik mate gamaknyer disbbkan mengantuk + keletihan.

Malamnyer hubby terus hantar aku dan Maria ke SMTI yang dah 15 tahun ku tinggalkan! Humang aii, lain tol dah perubahan persekitaran, well developed la, alhamdulillah! Mulelah aku terkenang zaman2 sekolah kat situ dulu.. huhuuuu... pilunyer! Hati aku berdebar2 carik kengkawan lame yang datang... akhirnya! Arghhh, sedihnyer tapi seronok giler dapat jumpe ngan kengkawan lame! Walaupun batch aku cume 9 orang je yang datang (Campur Maria cukup la semeja tu 10 orang! Ahaks!) tapi meja kiteorang la yang paling riuh sekali! Har! Har! Mungkin sebab kiteorang batch yang kire latest2 edition gak la berbanding yang lain starting dari batch tahun 1973! Tapi apepun, pedulik hape kan.. bukan selalu jumpe!

So majlis setat kol 9:00 bile Menteri Besar Perak yang juge bekas pelajar SMTI tu datang dan merasmikan majlis. Selepas tu adelah nyanyian lagu sekolah (haha.. rase cam kat perhimpunan plak!) pastu dia tunjuk slide gambar guru dan pelajar dari tahun 1973 hinggalah sekarang! Fuhhh, syahdu betul. tapi yang paling best aku rase yelah bile bekas guru yang pernah mengajar Menteri Besar Perak tu naik ke pentas dan menceritakan pengalamannya mengajar beliau. Habis tu kami pun setat makan sambil diiringi persembahan dari bebudak SMTI skang ni yang nyanyi lagu nasyid. Lepas makan tu aku pun terpakse mintak diri sebab hubby aku dah pun sampai nak culik aku. Berat tol mase tu nak tinggalkan depa tapi what 2 do la omputeh katekan. So kesimpulannya, majlis ni memang best walaupun ade la bab x bestnyer dari segi management, tapi camnerpun yang penting aku jumpe ngan kengkawan lame balik! Mekasih SMTI!!!!!! MUAHHHH!!!!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket