Friday, July 20, 2007

Mekasih Bangatttt!!!! Heheeee...

Hari ni Jumaat. Macam biase pergi kerja, hantar & amik budak sekolah.. tapi ada satu yang differ! Mase aku sampai umah, aku ternampak satu sampul surat berwarna coklat atas meja. Hati aku terus melonjak2 rase tak sabar nak bukak. Nilah kiriman dari sahabat maya yang sama2 berjuang dalam bisnes cupcake yang aku tunggu selama ni. Dua minggu lamanye weh.. belum kire lamanyer aku menanti nak dapatkan benda di dalam sampul tu lagi, dah berbulan! Thee..
Anyway, to Kak Yuli dari Indonesia (atau dalam bahasa sana mungkin bisa dipanggil ibu Yuli.. thee..) mekasih banyak2! I owe you one! Dah la aku ingat aku kena bayar untuk nozzle ni, upenyer dia kate dia cume harapkan balasan doa agar dia juga maju dalam bisnesnya sudah cukup! Huaaa..... baik sungguh Kak Yuli ni! Dengan itu aku panjatkan doa agar Allah akan menambah lagi rezeki Kak Yuli sehingga satu hari nanti dia bisa digelar saudagar cuppies! Wink!
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Sunday, July 8, 2007

Selamat Bernikah Sepupu2 ku..


Semalam supposed aku gi turun Ipoh sebab majlis akad nikah sepupu aku. Muffinnyer aku dah siapkan dah dari kelmarin tapi sebab aku kena tunggu Fieza nak amik muffin, apam dan keknya semalam, so aku tak dapat la pergi. Abang aku dah culik mak aku pergi sane malam tadi so tinggal la aku kat sini.. huaaa!!.. Anyway, mak aku dah bawak la pergi sekali muffin yang aku hadiahkan untuk sepupu aku tu. Pas2 adela lebih2 tu aku buatkan terus untuk sanak-sedare dan tetamu yang datang nanti. Promote jangan tak promote! Theehee..

Pagi ni kol 8:30 aku bertolak g Ipoh amik mak aku sebab kami nak ke kenduri kawen 2 pupu aku pulak kat Kamunting. Ujan punya la lebat.. tapi yang bestnyer lauk orang kampung memang xde bandingannyer kat KL ni. Humang aiiii sedap giler babas!! Tapi nak tambah malu la pulak.. har!Har! Yang barannyer, can u all imagine, aku bertolak ke KL balik kol 3.30 pm gitu tapi aku bleh sampai umah kol 10:00 malam (tolak brenti solat dan minum sejam)! Aku balik Taiping je wehhhh bukannye balik negeri lainnnnnnnn!!!!! What happened la kat jalanraya Mesia ni.. aku pun heran. Jammed memanjang!! Ngapeeeee laaaaa..!!!! Nasib aku tak tukar jadik Fantastic Four semalam!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Tuesday, July 3, 2007

Hepi Besday to Me! Thee..


Hmmm.. sebenarnyer semalam besday aku tapi semalam cuma gi kuar dinner kat luar je. Takde potong kek dan dpt hadiah cam tahun2 sebelumnye. Terase lak dirik ni makin tue.. Hehe..! Aku tak kesah sebenarnye sebab ingatan people yang menyayangi aku dan kawan2 pada tarikh lahir aku pun dah cukup bermakna. Thanks everyone yang wish aku since pagi tak putus2! Kat hubby pun aku takde la rase merajuk (cewah!.. theee..) Maybe bila umur dah meningkat, kite pun dah semakin sabar dan tabah dalam menghadapi semua perkara. Aku pun faham, sejak hubby aku pegang title 'ustad' kat Perodua tu, dia memang sebuk. I don't blame him. Yang bagi hadiah pun harini yelah Maria yang belikan aku sekeping kad besday.. thanks sayang! Mak dan kakak aku mintak ampun nak bagi hadiah cukup bulan.. har! Har! Macam itu pun bleh ka? Lantak pi laaaa...

Anyway, malam ni tetiba hubby aku balik bawak kek dan hadiah. Amirul kan main seronok lagi nak potong so aku kasik chance la dia yang kerjakan kek dan hadiah tu. Aku seronok la kan ada sambutan belated gini plak, mane la nak sangke... tapi jauh dalam hati aku sedih melihat kesungguhan hubby aku yang menebus kesibukan dia semalam... dan lagi satu, sedih sebab tahun ni Maria tak potong kek aku sama2 sebab dia taknak balik dari rumah Wan dia gara2 aku marahkan dia ponteng sekolah siang tadi. Ruginya aku termiss event ni tanpa dia walhal aku belum pasti kalau aku masih boleh sambut lagi event yang same tahun depan. Kalaulah aku boleh turn back time, aku nak erase balik scene aku marahkan dia tadi... :(
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket