Thursday, November 22, 2007

Home » , » Breeze Out Skejap @ Cameron Highlands

Breeze Out Skejap @ Cameron Highlands

Bertolak dari umah kol 11:00 am. Singgah sana-sini-sinun.. akhirnya sampai gak kami ke Cameron Highlands jam 3:00 pm gituh. Ekcelli bukan la nak g sangat, lebih2 perut aku yg dah semakin heavier ni tapi sebab hubby pick tempat ni, so kite g ajelah (orang kate x baik tolak rezeki & melawan kate suami! Har! Har!) Vacation ni pun x dirancang.. g gituh jer sebab aku dapat offer free 3 days 2 nights dari EZ Holidays.. mekasey!! First day sampai xde la g jln mane pun sebab jakun dok dalam bilik hotel tu kan (ha!ha!) Kena lak ade balkoni biliknyer, budak2 pun ape lagi, seronok la berlari dalam angin yang sejuk dan kuat. Ayahnyer melakukan aktiviti biasenyer.. tido!.. dan umminye merayap carik scenery & flower cantik untuk shoot! Thee...
Second day baru kami setat round2 kat sane. Antara tempat kiteorang g yelah Kea Farm. Bestnyer kat sini sebab banyak hasil tanaman cam sayur & buah2an yang tersangatlah freshnyer. Ade gak la benda lain dijual cam baju tapi aku lebih tertarik ngan sayur2annyer.. bayangkan jelah aku bleh beli 12 peket sayur pelba
gai jenis ngan harga RM10 jer! Kalau aku dok kat sini, sure hari2 aku masak saaaaaaayur aje! Hehe! Disebabkan hari ni hari Jumaat, so jalan pun skjap jelah sebab ayahnyer gi solat Jumaat kat masjid depan hotel tu. Pehtu konon nak continue ronda, skali wayar ape la plak putus kat kete tu. Dahler kiteorg ronda naik turun bukit malam lepas dinner tu, tetiba tengah drive, lampu, radio sume terpadam tetiba. Nasib baik enjin idup lagi! Ko x jenuh nak nolak weh!! Akhirnya balik jelah ke hotel balik. Huhuuu...
Besoknyer tu hari nak balik, baru la kiteorg pusing2. Tu pun tabek spring pada hubby yang begitu terer merepair ala mcgyver gituh. Tak sia2 aku dijodohkan ngan bekas foreman! Wuahaha!
So hari ni pegi la ke Kimanis Strawberry Farm, pakat beli strawberry yang murah gilerz, syrup yg best, homemade strawberry jam.. fuhhh..! Tapi yang paling unforgettable yelah aiskrim strawberrynyer! Sampai bila balik KL, aku terus mintak hubby belikan aiskrim vanilla. Syrup ngan strawberry dah ade.. projek baiknya! Habes licin aku bedal! Heheh! Ade gak la lepas tu g jalan kat Cactus Nursery, tapi x beli pun sebab bonet belakang dah penuh! Har! Har! Ni sume kes malam tadi la sempat gi pasar kat pekannyer borong baju! Well, what to say, dah ade org nak byrkan so i amek aje.. heee..! G la gak ke ladang Boh Tea Plantation tu tapi untuk snap shot menarik jelah sebab budak2 pun dah tertido dalam kete. Bila sampai atas tu sume malas nak bejalan. Mase balik tu ade tanah runtuh lak kat area Tapah tu so kami kene la pusing balik naik ke Brinchang balik untuk ikut Simpang Pulai. Peningnyer la hai kepala aku.. sempat la aku memanfaatkan plastik yg aku bawak kalau anak2 aku mabuk nanti. Kirenyer tak sia2 la aku bawak beg plastik tu.. walaupun akhirnya aku yang guna bukan budak2 tu! Har! Har!

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

December 7, 2007 at 9:29 AM

Jelesszzzz..pakcik tgk strawberry tu, kalau lah aku dok Cameron, dah sah2 bukak ladang strawberry.....

December 7, 2007 at 12:38 PM

Wargh!Wargh!Wargh! Okay gak tu. Bleh supply kat kite ngan halege mulah punye.. theee!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket