Friday, September 14, 2007

Home » , » Mutiara Kata

Mutiara Kata

Tahun lepas kiteorang kat opis ni ade jemput sorang ustazah untuk bagi ceramah/tazkirah & sama-sama baca Al-Quran tiap-tiap Jumaat. Tapi mase bulan pose dia terpakse tinggalkan kami sebab dia dah keje tetap kat School of International ape tuh kat Ampang. Sebelum dia pergi, dia ade tinggalkan kami sume satu Mutiara Kata yang sangat menyentuh hati bile membacenyer. So aku ingat nak share la ngan korang: -

ANDAINYA INI ADALAH RAMADHAN TERAKHIR BAGI KITA

Bulan suci Ramadhan.....
Adalah bulan suci penuh rahmat....
Jangan kita lewatkan begitu saja.....

Bulan ini adalah bulan yang selalu kita nantikan, berharaplah semoga tahun depan kita dapat bertemu kembali dengan Ramadhan.

Tapi, seandainya Ramadhan ini adalah Ramadhan yang terakhir bagi kita....

Nikmatilah jamuan Allah pada Ramadhan kali ini... sebab kita belum tentu tahu apakah tahun depan kita akan kembali dengan Ramadhan yang begiu tenteram ini.

Ummahku...
Jangan biarkan Ramadhan kali ini berlalu begitu saja, mari kite reguk bersama indahnya pahala ibadah di bulan suci Ramadhan.

Ummahku...
tak ada jaminan bagi kita akan bertemu Ramadhan di tahun depan. Hiasilah Ramadhan kali ini dengan senandung ayat suci Al-Quran. Mari bersama kita hidupkan Ramadhan, istilah Ramadhan kali ini dengan sejuta kegiatan yang manfaat, mari kita makmurkan kembali masjid-masjid dan surau-surau yang telah lama kita tinggalkan.

Ummahku...
ada teman kita yang tahun lalu masih bersama-sama solat tarawih berjemaah, sekarang sudah tiada, ada juga yang tahun kelmarin masih bertadarus bersama sekarang sudah tiada.

Ummahku....
Andainya Ramadhan ini adalah Ramadhan terakhir...
Ummahku....
di bulan Ramadhan ini mari kita bersihkan kemabli hati yang kotor, hati yang oenuh noda, jangan biarkan kebencian menguasai hati kita, mari kita saling memaafkan selagi ada kesempatan.. jangan sia-siakannya.....

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket