Friday, June 1, 2007

Home » , » Happy Belated Birthday Gals & Happy 5th Birthday 2 Mirul!

Happy Belated Birthday Gals & Happy 5th Birthday 2 Mirul!

Harini kat opis aku wat makan2 untuk sambut belated birthday Ajue & Med. Cam biaselah bile ade sessi makan2 ni, tiap sorang akan bawak lauk. This time menunye ialah kari ikan tongkol, jelatah , (si besday gal Ajue yang bawak), sambal goreng, sambal tumis udang & sotong dan puding susu (besday gal: Med bawak), puding cocktail (Ezie bawak), tembikai (dibeli dengan susahpayahnya oleh Ieza.. wakaka! Kejam tol depa ni, tak dapat aku bayangkan ko ngusung tembikai tu naik opis tingkat 3 nih!) dan of course la kalau Kit tak bawak nasik, tak berertilah lauk2 yang di bawak itu tadi. Aku lak buatkan kek spiderman atas permintaan mereka2 itu (sabau jelah). Base aku gunakan spongy sponge cake (vanilla & coco), layered dengan satu lapisan chocolate ganache dan topped dengan chocolate cream. Alhamdulillah sume habis licin seperti biase. Har! Har!

To Ajue & Med: Happy Belated Birthday 2U Gals!..



Malam harinye pulak, aku sambut besday anak bongsu aku Said Amirul yang ke-5 tahun. Alaa.. sambut kat umah mak, makan sesame famili je sebab ayahnyer blom balik dari outstation lagi. Insyaallah bile dah cukup korum nanti akan ade sambutan 3 Abdul kat Klang nanti.. tungguuuuuuu!.. Bila aku tanye dia nak hadiah ape, dia kate dia cume nak kek spiderman yang aku buat aje sebab kek orang lain buat tak sedap (bleh pecaye ke ek?!.. ) So aku pun watkan la dia kek spiderman tu walaupun aku sebenarnyer tak larat sebab tak berapa sihat. Tapi demi anak, kaki ngan tangan aku ni dah sampai menggigil pun ku tetap teruskan jugak membuatkan dia sebijik kek spiderman. Memandangkan dia ni memang tak brape gemor makan ceklat dan atas permintaannya sendiri ndakkan jem strawberry so aku bubuh strawberry paste sebagai toppingnyer. Kek dia pun aku tak buat kek ceklat sebab dah tau dia misti tak suke nanti so aku buat vanilla sponge cake aje. Lotih gak la mak sebab balik je keje teruih g Mc'D.. pastu terkocoh2 balik umah & nak bersiap ke umah mak pulak. Lepas maghrib aku pun terus bergegas ke umah mak aku. Cadangnya aku nak wat dlm kol 9 mlm lepas isya' tapi si besday boy dah merengek2 lapar nak makan kek. So majlis pun dimulakan awal la. Takde sape pun tetamu yang datang melainkan anak2 aku, mak, anak sedare, abg aku, kakak ipar & anak2 dia. Small celebration je. Tapi best gak la.. Wan si Mirul pun tepon wish dia malam tu tapi besday boy ni sombong sket la mlm ni. Actually dia ngantuk tuuu.. Ummi understand.. hee..

Anyway, theehee.. of course laa.. part yang paling best skali dalam besday party mistilah acara membuka hadiahkan. Eventhough kite ni cume pemerhati tapi bile tengok riak muke si besday boy mase bukak hadiah dari kite tu.. adalah sesuatu yang sangat bermakna.. especially for a mommy like me. It was one of the precious moment. Said Amirul.. Ummi tau adik dah lama ndakkan suit Cicak Man tu.. and today, SURPRISE!.. Ummi seronok tengok adik seronok... at least i have something that could take my sorrow away... I Love You, Mirul! ... and Happy Birthday! Moga hidupmu sentiasa mendapat perlindungan Allah SWT, diberi nikmat yang cukup di dunia dan di akhirat kelak serta menjadi anak yang soleh, yang sentiasa beriman pada Allah, mendoakan Ummi dan Ayah dan menjaga kakakmu. Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket