Sunday, May 6, 2007

Home » , » Minggu Yang Panjang...

Minggu Yang Panjang...

Rabu, 25hb April 2007
Malam ni balik je keje aku masuk dapor sbb nak kukus apam. Ada org nak sample & lagipun aku nak wat bekal untuk trip g kelantan lusa. Yang bagus apam ni sebab dia tahan lama walaupun berminggu aku simpan. Tapi kalau sebulan aku x jamin. Haha.. Actually aku x brape sihat sbb demam berulang aku tu jadik balik mgg ni. Dokt pun bg MC tapi aku g gak keje sbb nak settlekan sume keje sblm g trip ni.
Jumaat, 27hb April 2007
Hari ni aku stat projek wedding Aju. 500 biji mini muffin + 37 biji Wedding Muffin untuk depan pelamin + 10 biji untuk sample. Letih wehhh!! Aku berjaye habiskan wat toping, masuk casing, masuk kotak & bungkus tepat waktu aku dengar azan subuh berkumandang. Mase tu rase nak nangis giler psl kain baju aku & budak2 pun blom packing lagi. Otak dah jammed sbb ubat+demam+x tido... huaaaa... anyway, demi pengantin.. hee.. aku tabahkan hati.. Farah, u can do it! Mekasey la pd anak sedare aku yg dipaksa tolong sampai larut malam haritu. Lain kali bleh tolong lagi ye? Theehee..
Sabtu, 28hb April 2007
Akhirnya jam 7.30 pagi tepat aku dah ready to go. Kami berkumpul depan opis dulu reramai kat Sri Gombak unt konvoi. Hujan lebat lak pagi tu.. masuk van aku pun lentok sampai Kelantan. Bangun pun sebab lapo je. Hehe. Kami sampai ke Rantau Panjang kol 6:00 ptg waktu M'sia gitu. Lepas check-in lepak sat sblm siap2 g umah pengantin pompuan unt majlis nikah & aku kena serahkan muffin2 aku tu. Letih gak la tapi hilang bila aku dpt shot gambar2 nikah tu. Tapi ada tpt2 yg aku x dpt celah, hubby aku la tlg shootkan. Mekasey hubby! Nasib ade pro standby! Weehee.. Almaklumlah, lame dah meninggalkan bidang ni skali nak asah balik, rase cam dummy gak. Sorila ye Aju kalau gambo x cantik.
Ahad, 29hb April 2007
Tghr ni aku terus g umah pengantin pompuan unt shoot gambo hantaran sementara menunggu dia bersiap & ketibaan pengantin lelaki. Disbbkan cuace amatlah panehnyer make aku pun perambat budak2 balik ikut ayahnyer g lepak kat hotel. Hehe. Kalau tak asek merengek je aku nak memulakan keje x brape nak profesional ni pun susah. Haha. Byk la gak aku dpt dr kenduri harini tapi yang paling berharga sbb aku dpt ilmu dari sifu pro photographer, abe ape namanye aku lupe nak tanye.. dia ni hubby pada mak andam, Kak Jye. Keramahan & x kedekut ilmu couple ni mmg aku salute la. Anyone nak carik mak andam & photographer area Kelantan, contact aku, aku bleh recommendkan ke couple ni. gerenti x nyesalnyer. Kalau nak tgk hasil keje Kak Jai silelah lawati gambo2 kenduri ni kat sini. Memang ade kelassss... hehe. Akhirnye tibelah waktunyer aku dpt tgk muffin aku diperagakan di depan pelamin.. wahhh.. banggenyer aku weh! Hehe.. Berbaloi la aku x tido semalaman. Tapi skali ujan turun lebatnyer, terpakse la aku menyelamatkan muffin2 aku tu dulu.. haha. Benda lain aku x g slamatkan, yg tu priority oo.. Anyway, lepas tu sume bjln lancar tp aku x dpt stay sampai acara potong kek sbb nak kena bersiap unt dinner lepas isya'. Maka terlepaslah aku melihat muffin2 aku dibaham dengan selamatnyer.
Malam tu kami seopis g makan kat Restoran Noor dekat Rantau Panjang. Punye la lame menunggu order, pas2 xde lauk yg tinggal kecuali telur ngan ayam je? Upenyer meja sebelah (boss aku la tu) dah order dulu lauk lain sampai licin. Huaaa... mkn telur ngan ayam je la kami ni... Wakaka! Sampainyer hati kome.. Tapi xper.. aku ngan Med dah nekad nak belasah ikan byk2 mlm besok mase barbeque unt lepas dendam. Hehe..

Isnin, 30hb April 2007
Pagi ni kami sume pakat turun Rantau Panjang.. watper? G shopping arr. Malangnyer nasibku sbb tersesat dkt 1/2 jam jadik aku cume ade dlm 45 minit je mase unt shopping sblm times up. Naisb dpt gak la aku beli ape yg mmg dah ade dlm pale hotak selama ni tp sian gakla pd mak aku yg x pueh hati sbb x sempat nak berwindow lame sket. Nak kena balik cepat tu bukan per, sbb tghr tu kena berZohor kat surau rumah pengantin sblm sume berkonvoi bertolak ke umah pengantin lelaki kat Pasir Mas. Perjalanan x lame, dlm 20 minit sampai le. Sampai je sume perut dah berkeroncong + kepenatan berjln shopping pg td, habisla umah si Jemi (pengantin lelaki) kami serbu. Lauk best.. ade yg tambah sampai 3 kali (sape tu ek? Hee..) Mekasey byk2 unt kluarge belah pengantin lelaki atas sambutan kedatangan kami yang kuat makan ni haa..
Habis je dari situ, kami sume bertolak ke Pantai Tok Bali untuk acara barbeque malam ni. Kami samai kol 6:00 ptg. Pantai dia mmg best tapi bilik yang aku dapat tu... mcmmmm... hee, JGN PANDANG BELAKANG sket arr. Tapi aku wat derk je la w/pun dlm hati dok berdoa je jgn le jadik apa2 mlm ni. Acara stat kol 9:00 mlm. Hujan renyai2 tapi k/org x kesah tu sume. Bakar tetap bakar! Banyak tol ikan, sotong, ayam yang Abe Me belikan untuk k/org. Sampai terpakse tepon kengkwn lagi yg sewaktu dgnnya unt perabihkan tapi pagi aku cek, byk lagi ike dlm kotak tu. Murah tol la ike sane, kalau kat KL aku rase dah beratus ribu hinggit tu. Bestnyer kalau dpt dok kat sane... hmmm...
Akhirnyer besok paginyer kami pun bertolak balik. Time aku bgn pagi tu sume org dah bertolak.. aku je yg blom.. siankan. Tapi aku ade reason x dpt tido mlm tu.. tp xper.. biar aku dan mereka2 yg sewaktu je yg tau ape yg berlaku.. heee... ingat, JGN PANDANG BELAKANG!.. Upenyer patutla pun, bile pagi aku nak amik gambo ni, baru la sumeorg terperasan yang bilik k/org tu btol2 kat barisan yang penoh ngan pokok ketapang. Patutla.. jeng,jeng,jeng..... Heeee...
So, kami sampai kol 7:00 ptg kat Taman Ibukota. Alhamdulillah sumenyer dah pun slamat. Untuk Aju & Azmi, tahniah dan selamat menempuhi alam rumahtangga yang penuh cabaran. Ingat pesan nenek tuuuu.. Wakaka! Kalau ada apa2 yang terkurang tu aku mintak halal la ye. Untuk semua yg baik hati menyambut kedatangan kami, terima kasih byk2. Allah SWT saja yang balas budi baik sume. Untuk Cek Azmi yang sudi menaja trip opis tawon ni pun time kasey byk2. Next year bleh set up tpt lain plak ye?..Hee...
Akhirnya berakhirlah satu minggu ku yang panjang.. hahhhhhh...!



*Notes: Untuk view sume gambar wedding & trip ni blehla klik kat sini

Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket